Šport > Nogomet
936 ogledov

Šesti hrvaški huligan iz bolnice v 'srbski Alcatraz'

huligani Epa
Najeti hrvaški huligani bodo zaradi begosumnosti v priporu preživeli 30 dni.

Šesti hrvaški huligan, 26-letni Ante Firić, ki je med neredi na tekmi Partizana in Crvene zvezde utrpel najhujše poškodbe, je zapustil bolnišnico in se v priporu pridružil peterici, poroča Jutarnji list. Firića so v bolnišnico prepeljali zaradi pretresa možganov in suma možganskih poškodb.

Srbski mediji so javnosti že posredovali imena vseh zajetih hrvaških huliganov: Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić in Damir Tovarović.

Gre za šesterico, ki je za sodelovanje v neredih na beograjskem derbiju prejela plačilo. Preiskava dogodka poteka, za zdaj ni znano, kdo jih je angažiral oziroma jim obljubil (izplačal?) denar. Poleg hrvaških plačancev naj bi v neredih sodelovali tudi najeti huligani iz Grčije in Romunije.

huligani crvena zvezda partizan Grozljivka Šport Našli pismo 18-letnega hrvaškega huligana Huligani Partizan Šport Grozljivi prizori pretepenih hrvaških huliganov

Hrvate bi lahko obtožili nasilnega vedenja na športnih oziroma javnih prireditvah, za kar je predvidena kazen od šestih meseceh pa do petih let. Morebitni vodji skupine grozi tudi do 12 let zapora.

Huligani na usodo čakajo v zloglasnem beograjskem priporu, ki sliši na ime 'srbski Alcatraz'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.