Shiffrinova ostro napadla Slovake: "Več kot očitno je, kaj so mi naredili"

Foto: Epa
Foto: Epa
Mikaela Shiffrin je organizatorje tekme svetovnega pokala na Slovaškem, domovini rivalke Petre Vlhove, obtožila šikaniranja.
Oglej si celoten članek

Ameriška zvezdnica belega cirkusa Mikaela Shiffrin je bila besna nad kontroverznim razpletom veleslalomske tekme v Jasni, kjer je napadala jubilejno 70. zmago v svetovnem pokalu, a se je na koncu morala zadovoljiti s tretjim mestom.

Vodilna Shiffrinova je imela po prvi vožnji skromnih 16 stotink prednosti pred Petro Vlhovo, ki je v finalu prevzela vodstvo. Med vožnjo je poškodovala enega izmed količkov, delavci ob progi pa so za popravilo potrebovali več kot dve minuti.

Foto: Profimedia shiffrin Shiffrinova, ki meni, da je bila tarča namernega šikaniranja, je organizatorjem očitala "neprofesionalnost".

Daljši premor je namreč načel njeno koncentracijo v startni hišici, kar je botrovalo šele 11. času druge vožnje in končnemu tretjemu mestu.

"Za popravilo vrat so potrebovali dve minuti. To bi moralo trajati 30 sekund. Petra je dovolj dobra smučarka, da zmaguje brez tuje pomoči in neprofesionalnih dejanj posameznikov, nad katerimi ne ona ne jaz nimava nobenega vpliva. 'Oh, Petra vodi, poglejmo, ali lahko Mikaelo spravimo iz tira'," je po tekmi dejala Shiffrinova.

Čeprav priznava, da so prekinitve sestavni del športa, pa meni, da je bil dvominutni premor umetno sproduciran.

"Razumela bi, če bi katera padla in se poškodovala, da pa dva človeka ne zmoreta popraviti zastavice... Sploh ne vem, kaj se je dogajalo. To je smešno in preveč očitno. Neprofesionalno. Obenem pa meče slabo luč na njeno predstavo. Ponosna je lahko na svoje smučanje," je pristavila Američanka.

Vlhova, ki se bo s Shiffrinovo udarila še v boju za slalomski kristalni globus, se je vodilni smučarki sezone Švicarki Lari Gut-Behrami približala na vsega 36 točk razlike.

Do konca sezone bosta na sporedu še dva slaloma v švedskem Areju, nato pa še finalne tekme v švicarskem Lenzerheideju.

Veleslalom (ž) Kar tri Slovenke v prvi petnajsterici, Vlhova se maščevala Shiffrinovi

Foto: Profimedia mikaela shiffrin

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:15 10. Marec 2021.

    tole je ena neumna pripomba tele prelestne aAeričanke. Moti jo, če ne zmaga in tako kot pravi nekdo, išče dlako …

  • 14:42 8. Marec 2021.

    No ja, mogoče bi količek res lahko hitreje popravili, res pa je tudi, da je opaziti, da kadar američanka ne …

  • 13:01 8. Marec 2021.

    Kaj vse Avstrijci že desetletja skrivljajo in prilagajajo po svoji podobi, pa se nihče ne obregne ob njih. Če se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.