Šport > Zimski športi
57819 ogledov

Shiffrinova ostro napadla Slovake: "Več kot očitno je, kaj so mi naredili"

vlhova shiffrin Epa
Mikaela Shiffrin je organizatorje tekme svetovnega pokala na Slovaškem, domovini rivalke Petre Vlhove, obtožila šikaniranja.

Ameriška zvezdnica belega cirkusa Mikaela Shiffrin je bila besna nad kontroverznim razpletom veleslalomske tekme v Jasni, kjer je napadala jubilejno 70. zmago v svetovnem pokalu, a se je na koncu morala zadovoljiti s tretjim mestom.

Vodilna Shiffrinova je imela po prvi vožnji skromnih 16 stotink prednosti pred Petro Vlhovo, ki je v finalu prevzela vodstvo. Med vožnjo je poškodovala enega izmed količkov, delavci ob progi pa so za popravilo potrebovali več kot dve minuti.

shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia
Shiffrinova, ki meni, da je bila tarča namernega šikaniranja, je organizatorjem očitala "neprofesionalnost".

Daljši premor je namreč načel njeno koncentracijo v startni hišici, kar je botrovalo šele 11. času druge vožnje in končnemu tretjemu mestu.

"Za popravilo vrat so potrebovali dve minuti. To bi moralo trajati 30 sekund. Petra je dovolj dobra smučarka, da zmaguje brez tuje pomoči in neprofesionalnih dejanj posameznikov, nad katerimi ne ona ne jaz nimava nobenega vpliva. 'Oh, Petra vodi, poglejmo, ali lahko Mikaelo spravimo iz tira'," je po tekmi dejala Shiffrinova.

Čeprav priznava, da so prekinitve sestavni del športa, pa meni, da je bil dvominutni premor umetno sproduciran.

"Razumela bi, če bi katera padla in se poškodovala, da pa dva človeka ne zmoreta popraviti zastavice... Sploh ne vem, kaj se je dogajalo. To je smešno in preveč očitno. Neprofesionalno. Obenem pa meče slabo luč na njeno predstavo. Ponosna je lahko na svoje smučanje," je pristavila Američanka.

Vlhova, ki se bo s Shiffrinovo udarila še v boju za slalomski kristalni globus, se je vodilni smučarki sezone Švicarki Lari Gut-Behrami približala na vsega 36 točk razlike.

Do konca sezone bosta na sporedu še dva slaloma v švedskem Areju, nato pa še finalne tekme v švicarskem Lenzerheideju.

Veleslalom, Jasna Veleslalom (ž) Šport Kar tri Slovenke v prvi petnajsterici, Vlhova se maščevala Shiffrinovi

mikaela shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 7
  • valerijamesec 11:15 10.marec 2021.

    tole je ena neumna pripomba tele prelestne aAeričanke. Moti jo, če ne zmaga in tako kot pravi nekdo, išče dlako v jajcu. Če si dober ZMAGAŠ!

  • andrej084 14:42 08.marec 2021.

    No ja, mogoče bi količek res lahko hitreje popravili, res pa je tudi, da je opaziti, da kadar američanka ne zmaga, takrat zelo težko čestita zmagovalki oziroma tekmicam, ki se uvrstijo pred njo. Kadar pa američanka zmaga, takrat v cilju ...prikaži več naredi zanimivo grimaso, kot bi hotela reči, a res sem jaz zmagala. Karakter ji malo nagaja...

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 13:01 08.marec 2021.

    Kaj vse Avstrijci že desetletja skrivljajo in prilagajajo po svoji podobi, pa se nihče ne obregne ob njih. Če se spomnim prav, so Mazetovi stornirali kar celoten nastop, ker se je iz kočice pognala sekundo po pisku, da je potem ...prikaži več zmagala Avstrijka, pa je to edini primer v svetovnem pokalu, samo letos sem videl vsaj tri še bolj zamujene štatrte.