Šport > Zimski športi
1080 ogledov

Naša šampionka po hudem padcu odpovedala nastop, vseeno tri Slovenke v finalu

Meta Hrovat Epa
Meta Hrovat po padcu na ogrevanju brez nastopa v Jasni, v drugi vožnji kar tri Slovenke.

V Jasni na Slovaškem je na sporedu zadnji ženski veleslalom pred finalom sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Lenzerheideju. Na vrhu je Američanka Mikaela Shiffrin.

Po padcu med ogrevanjem je preizkušnjo izpustila prva slovenska veleslalomistka Meta Hrovat. V finalu bodo nastopile tri Slovenke, Tina Robnik, Ana Bucik in Andreja Slokar.

Ana Bucik | Avtor: Profimedia Profimedia

Hrovatova je danes padla med ogrevanjem pred tekmo. Utrpela je udarec v glavo. Ker bi lahko šlo za sum pretresa možganov, so se v slovenski ekipi odločili, da bo Hrovatova izpustila veleslalomsko preizkušnjo.

Tekmovalka iz Podkorena, ki je bila letos odlična na domačem veleslalomu za Zlato lisico v Kranjski Gori s tretjim mestom, ne bo osvojila nobenih točk za točkovanje svetovnega pokala. A njena končna uvrstitev ni ogrožena ter je varno v najboljši petindvajseterici letošnje veleslalomske sezone z zagotovljenim nastopom na finalnem veleslalomu 21. marca.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Na vrhu razpredelnice uvrščenih sta tekmovalki, ki sta bili na prvih dveh mestih tudi na sobotnem slalomu. Slovakinja Petra Vlhova, ki je vodila po prvi vožnji slaloma, tokrat zaostaja na drugem mestu 16 stotink sekunde za Shiffrinovo, ki je nato včeraj z najboljšim časom finala zmagala na slalomu. Presenečenje je tretje mesto, ki ga trenutno zaseda Poljakinja Maryna Gasienica-Daniel (+0,44).

Italijanka Marta Bassino si že danes lahko zagotovi mali kristalni globus v seštevku discipline, premiernega v karieri. Bassinova si je v prvi vožnji zagotovila peto izhodišče z zaostankom 84 stotink sekunde.

marta bassino | Avtor: Epa Epa

V drugi vožnji bodo nastopile tri Slovenke. Med Tino Robnik (+1,79) na 15. mestu in Ano Bucik (+1,87) s 16. izhodiščem je razlika vsega osem stotink sekunde, medtem ko se je v finale uvrstila tudi Andreja Slokar, odkritje letošnje sezone, ki se je s startno številko 49 zavihtela med najboljšo trideseterico. Ajdovka je za vodilno zaostala 2,43 sekunde z 20. časom

Začetek druge vožnje bo ob 12.30.

Komentarjev 1
  • mirror 18:02 07.marec 2021.

    Naša šampionka bo morala biti precej bolj stabilna. Popolnoma normalno je, da na kakšni tekmi smučarka odstopi. Ta pa ima veliko preveč odstopov. Nima smisla hoditi z njo na tekme, če skoraj na vsaki odstopi. Več treninga bo potrebno za ...prikaži veča izboljšanje.

Sorodne novice