Shiffrinova v šoku: "Tudi to ni delovalo"

Foto: Epa
Foto: Epa
Mikaela Shiffrin je vknjižila tretji odstop na petih posamičnih tekmah.
Oglej si celoten članek

Ameriška zvezdnica belega cirkusa Mikaela Shiffrin je z odstopom na slalomskem delu kombinacije zapravila še zadnjo priložnost za posamično olimpijsko odličje v Pekingu. Njena najboljša uvrstitev letošnjih iger je tako deveto mesto na superveleslalomu, prismučala pa je tudi do cilja smukaške tekme, kjer je bila 18.

Kombinacija (Ž) Ferkova do uvrstitve kariere, spet polom Shiffrinove

Kljub čustveni bolečini ob že tretjem spodrsljaju na petih posamičnih tekmah je prvi intervju Shiffrinove po kombinaciji minil v sproščenem vzdušju, za kar je bila zaslužna tudi novinarka, ki je ameriško zvezdnico najprej vprašala po počutju.

Foto: Epa "V redu sem, hvala, ker me nisi vprašala, kje se je zalomilo. Je to tvoje naslednje vprašanje?" je v smehu odvrnila Shiffrinova. "Lahko vprašam tudi kaj drugega, na primer, kaj je tisto, kar v tem trenutku ne deluje?" je pogovor nadaljevala njena sogovornica. 

"To je vprašanje, na katerega si vsi želimo odgovora. Ne razumem, kaj ne deluje na teh dirkah. Še posebej danes. Na slalomu in veleslalomu sem morda imela občutek, da sem preveč intenzivna in da nisem ujela pravega ritma. Danes sem bila precej bolj sproščena. Vem, kako smučati slalom, poskušala sem ujeti tempo in nato stopnjevati od vrat do vrat. Nisem smučala zadržano samo zato, da bi prišla do cilja, obenem pa tudi nisem bila na 110 odstotkih. Samo smučala sem, vendar tudi to ni delovalo. Nimam razlage in verjetno si lahko predstavljtate, kako nadležno je to zame, saj vedno želim najti razlog. V tem trenutku ga nimam," je povedala vodilna smučarka te zime.

Mikaela Shiffrin bo olimpijske igre sklenila z nastopom na sobotni mešani ekipni tekmi.

Lep dosežek Velik dan za Marušo Ferk: "Dokazala sem se sama sebi"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 12:28 17. Februar 2022.

    Tudi najboljšim ne gre vedno po načrtih, žal.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.