Silovit odgovor Risov po dveh zaporednih porazih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski hokejisti so na gostovanju v Budimpešti premagali Madžare s 4:0.
Oglej si celoten članek

Slovenska hokejska reprezentanca je na prijateljski tekmi v Budimpešti premagala Madžarsko s 4:0 (0:0, 2:0, 2:0). Slovenski hokejisti se bodo v četrtek v madžarski prestolnici znova pomerili z vzhodnimi sosedi, tekma se bo pričela ob 19. uri.

Izbranci slovenskega selektorja Matjaža Kopitarja so na svoji osmi pripravljalni tekmi za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu med 12. in 28. majem v Latviji in na Finskem ugnali Madžare z goli Nika Simšiča (25.), Nejca Stojana (30.), Anžeta Kuralta (46.) in Jana Drozga (58.).

Slovenija je prejšnji teden igrala dve pripravljalni tekmi v gosteh proti Franciji. Obe je izgubila, na prvi s 3:4, na drugi pa z 1:2.

Pred SP Risi enakovredni gostiteljem

Pred tem je na Bledu premagala Italijo s 4:1 in 4:2, v Mariboru pa se je dvakrat pomerila s Poljsko. Ti tekmi sta se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo izgubili s 3:4. Na prvi tekmi v Beljaku je Avstrijo premagala s 5:3.

Slovenski hokejisti bodo po četrtkovi tekmi v Budimpešti zadnjo tekmo pred odhodom na SP imeli 9. maja, ko se bodo v Koebenhavnu pomerili z Danci.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma jo čaka 13. maja, ko se bo pomerila s Švico.

Risi Da ali ne? Kopitar se je odločil glede nastopa na SP

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.