Šport
848 ogledov

Da ali ne? Kopitar se je odločil glede nastopa na SP

anže kopitar Profimedia
Anžeta Kopitarja ne bo na SP v dresu Slovenije.

Anže Kopitar, kapetan Los Angeles Kings, ki so že po prvem krogu severnoameriške hokejske lige NHL izpadli iz končnice, ne bo nastopil za Slovenijo na letošnjem svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji in na Finskem, je povedal v pogovoru za svojo hokejsko akademijo. SP se bo za Slovenijo začelo 13. maja s tekmo proti Švici.

"Letos se na žalost ne bom udeležil svetovnega prvenstva. Imam nekaj manjših poškodb, ki so mi zdaj še dovolile igrati oz. je bilo še OK. Glede na to pa, da nisem več najmlajši, je to zdaj potrebno sanirati oz. si vzeti čas, da se te stvari uredijo, tako da bom zdaj dobro spočil in se kmalu začel pripravljati na novo sezono," je dejal Kopitar.

Na SP, ki ga bosta gostili finski Tampere in latvijska Riga, bo Slovenija igrala v predtekmovalni skupini B v Latviji. Njeni nasprotniki bodo poleg Švice še Češka, Kanada, Kazahstan, Latvija, Norveška in Slovaška.

"Ja, seveda jih bom spremljal, saj sem jih tudi že nekajkrat, ko smo igrali v končnici. Želim jim vse najboljše, upam, da bodo dobro borbali. Na vezi sem tudi z nekaterimi fanti, predvsem pa s strokovnim vodstvom. Imel sem pogovor s selektorjem oz. z očetom in odločitev je takšna, kot je. Nisem več najmlajši. Zame je trenutno najpomembnejše, da se pozdravim, da se vse te male nevšečnosti uredijo in nato gledamo naprej za naslednjo sezono," je dodal Kopitar.

Komentarjev 2
  • Ender3 19:24 02.maj 2023.

    Kopitar naj kar v NHL ostane , saj ga ne potrebujemo. Tudi njegove publicitete v slo medijih ne potrebujemo. Ima svoj lajf, izbrano moštvo in dobre zaslužke. Lahko bi rekli en gastarbaiter s prekomerno domačo medijsko pozornostjo..

  • PasjaProcesija 16:20 02.maj 2023.

    Razumno. Če bi bil vložek večji, npr. Olimpijske igre ali realna možnost za kolajne, bi najbrž stisnil zobe. Bolje, da igra kdo mlajši in zdrav. Sumim, da je pred končnico med drugim obnovil poškodbo zapestja. Moštva informacije o poškodbah skrivajo, ...prikaži več da otežijo nasprotnikom priprave nanje. V končnici je dosegel 2 gola, eden je bil odbitek iz 5-10 cm razdalje, za drugega je okrog vratarja zapeljal pak v mrežo. Na vrata je v zadnjih tekmah sicer streljal, vendar ne močno in redkokdaj "iz prve".