Šport
109 ogledov

Risi boljši od sosedov

Ken Ograjenšek
Na Bledu Slovenija na prvi tekmi premagala Italijo.

Slovenska hokejska reprezentanca je odigrala četrto pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom elitne skupine maja v Rigi. Tokrat je na Bledu premagala Italijo s 4:2 (1:0, 3:1, 0:1). Z istim tekmecem se bo pomerila še v petek že ob 13. uri.

Prejšnji teden je Slovenija igrala dve tekmi v Mariboru s Poljsko, obe sta se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo izgubili s 3:4.

Selektor Matjaž Kopitar je s svojimi izbranci Italijo gostil na domačem terenu, saj je Bled pripravljalna baza Slovenije pred SP. V vodstvu slovenske izbrane vrste so se odločili za podobno zgoščen ritem, kot so ga imeli prejšnji teden in kot jih čaka na SP. Zato so dve tekmi načrtovali tesno skupaj, eno večerno in naslednji dan že zgodnjepopoldansko.

Na prvem obračunu z zahodnimi sosedi so Slovenci slavili po zaslugi dobre druge tretjine. Po vodstvu, za katerega je poskrbel Blaž Gregorc v 15. minuti, so Italijani sicer izenačili, toda v nadaljevanju sta Nik Simšič z igralcem več in Luka Maver v dveh minutah poskrbela za vodstvo s 3:1. Še pred koncem druge tretjine je nov "power play" izkoristil Ken Ograjenšek.

V zadnjem delu so Italijani sicer še enkrat premagali Gašperja Krošlja, ki je tokrat dobil priložnost med vratnicama (na klopi je bil še Luka Gračnar), a je Slovenija brez težav zadržala vodstvo in zmagala.

Selektor Kopitar je igral s postavo Kristjan Čepon, Aljoša Crnović, Gregorc, Aleksandar Magovac, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Miha Štebih, Nejc Stojan ter Miha Beričič, Tadej Čimžar, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Maver, Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Simšič, Rok Tičar, Blaž Tomaževič in Miha Zajc.

Izbrana vrsta bo do začetka SP, prva tekma Slovence čaka 13. maja, skupno odigrala deset prijateljskih tekem. Na prvi je v Beljaku Avstrijo premagala s 5:3.

Današnji dvoboj na Bledu pa je imel tudi dobrodelno noto. Pri Hokejski zvezi Slovenije so sredstva s te tekme namenili za pomoč nekdanjemu reprezentantu Alešu Kranjcu, ki se bori z zahrbtno boleznijo, amiotrofično lateralno sklerozo. Izkupiček so tako pri HZS namenili Kranjcu za pomoč pri zdravljenju in operaciji v ZDA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice