Šport
105 ogledov

Ali se bo Kopitar pridružil slovenski reprezentanci?

Anže Kopitar Epa
Reprezentančna usoda Anžeta Kopitarja za SP še ni znana.

Anže Kopitar je z Los Angeles Kings, kjer je kapetan ekipe, izpadel v prvem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL, njegova reprezentančna usoda za svetovno prvenstvo maja pa še ni znana. Iz Hokejska zveza Slovenije (HZS) so sporočili, da so z njim v rednih stikih in da bodo naredili vse, da bi bi lahko zaigral za reprezentanco.

"O njegovi morebitni udeležbi na svetovnem prvenstvu je za zdaj še prezgodaj govoriti. HZS je z njim v rednem stiku in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bi se AK11 lahko pridružil slovenski reprezentanci. V tem trenutku bo potrebno najprej videti, kakšne obveznosti bo Anže Kopitar imel v klubu po zaključku sezone," so sporočili iz HZS.

Hokejisti Los Angeles Kings so v današnjem zgodnjem jutru v šesti tekmi prvega kroga končnice NHL doma izgubili s 4:5 proti Edmonton Oilers in končali sezono. Edmonton je v seriji zmagal s 4:2, kralji, za katere slovenski kapetan Anže Kopitar ob petih strelih na gol ni dosegel točke, pa so izpadli. Kopitar je mimogrede poskrbel še za manjši incident, ki pa je precej razjezil navijače Edmontona.

Slovenska reprezentanca se je sicer v začetku aprila že zbrala na Bledu in začela priprave za SP elitne skupine v Latviji in na Finskem. SP se bo za Slovenijo začelo 13. maja s tekmo proti Švici. Na SP, ki ga bosta gostili finski Tampere in latvijska Riga, bo Slovenija igrala v predtekmovalni skupini B v Latviji. Njeni nasprotniki bodo poleg Švice še Češka, Kanada, Kazahstan, Latvija, Norveška in Slovaška.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.