Šport
707 ogledov

Kopitar po velikem spodrsljaju: "Lahko smo frustrirani"

Anže Kopitar Profimedia
Los Angeles Kings so na četrti tekmi z Edmonton Oilers zapravili prednost treh golov. Serija se začenja z 'ničle', izid v zmagah je poravnan na 2:2.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so na četrti tekmi dvoboja končnice zahoda proti Edmonton Oilers zapravili prednost treh golov. Potem ko so kralji na domačem ledu po prvi tretjini povedli s 3:0, je naftarjem uspel preobrat za zmago po podaljšku s 5:4, s katero so boj na štiri zmage izenačili na 2:2.

Kralji so odlično začeli četrto tekmo in v uvodni tretjini tekmecu niso pustili dihati - za prednost 3:0 je z igralcem več na ledu zadel tudi Kopitar -, nato pa so naftarji v drugi izenačili na krilih razpoloženega Nemca Leona Draisaitla, ki je v tem delu tekme dosegel dva gola in podajo.

Tretjo tretjino so v dvorani crypto.com Arena spet bolje začeli gostitelji, ki so po zadetku Matta Roya vnovič povedli. Vendar so gosti preko Evanderja Kana dobre tri minute pred koncem rednega dela izenačili, v podaljšku pa je tekmo po podaji Evana Boucharda odločil Zach Hyman.

"To je bila odlična prodorna podaja," je dejal Hyman o svojem prvem zmagovitem zadetku v končnici: "Iskal sem podajo, ki pa se je spremenila v priložnost za zadetek prvega razreda. Plošček sem lahko dvignil in to je bilo to. To je verjetno najpomembnejši gol v moji karieri."

Peta tekma bo v torek v Kanadi.

"Dvoboj je izenačen na 2:2. To je bila težka tekma, danes smo lahko frustrirani zaradi nje, jutri pa nas čaka nov dan. Pripravljeni moramo biti na peto tekmo. Tako pač je. Naša prva tretjina je bila res dobra, druga pa ne, to ni skrivnost. To bomo morali popraviti na naslednjih tekmah," je v slačilnici po tekmi dejal Kopitar.

Dodal je, da kralji niso igrali slabo, usodna je bila le druga tretjina. "Igrali smo dobro, pokopala nas je druga tretjina. Takrat nismo dobro uresničili našega načrta igre in preveč smo igrali v lastni coni. Tekmeci pa so nas kaznovali za takšno igro," je dodal slovenski zvezdnik.

Na vprašanje, kaj bodo kralji odnesli za naprej iz druge tretjine, je Kopitar odvrnil: "Upam, da prav ničesar."

Viktor Arvidsson je za kralje dosegel gol in podajo, Kevin Fiala pa dve podaji. Med strelce sta se poleg Kopitarja vpisala še Gabriel Vilardi in Roy, vratar Joonas Korpisalo pa je zaustavil 35 strelov.

"V drugi tretjini smo izpustili vodstvo, a tekmo smo izgubili v podaljšku. Začetek je bil za nas izjemen, to je bilo nekaj, česar v tem dvoboju še nismo pokazali. To je res čuden dvoboj. Ekipa, ki je v vodstvu, nato nekako umakne nogo s plina," je tekmo ocenil trener kraljev, Todd McLellan.

Tudi dvoboj med Minnesota Wild in Dallas Stars na zahodu je v boju na štiri zmage izenačen na 2:2. Hokejisti Dallasa, pri katerih se je najbolj izkazal vratar Jake Oettinger, so namreč v gosteh na četrti tekmi zmagali s 3:2. Tyler Seguin je dosegel dva gola z igralcem več na ledu, Oettinger pa je zaustavil 33 strelov.

"Vsak fant v naši ekipi bo imel trenutke, ko bo moral prevzeti odgovornost. Nocoj sem bil na vrsti jaz," je dejal Oettinger.

Boston Bruins, ki so v rednem delu prvenstva NHL dosegli rekord zmag in točk, so na vzhodu od napredovanja v naslednji krog končnice oddaljeni le še eno zmago. Kosmatinci so tokrat v gosteh premagali Florida Panthers s 6:2. Gosti so dosegli zadnje tri zadetke, od tega je bil dvakrat uspešen Taylor Hall, kanadski strelec pa je dodal še dve podaji.

Na pragu uspeha so v vzhodni konferenci tudi Carolina Hurricanes. Na četrti tekmi so v gosteh s 5:2 premagali New York Islanders, potem ko je dvakrat zadel Seth Jarvis.

"Zmagali smo in vodimo s 3:1 v zmagah," je dejal napadalec Sebastian Aho, ki je k zmagi dodal dodal gol in dve podaji. "Iz tekme v tekmo poskušamo zmagati in napredovati v naslednji krog. Potrebne so štiri zmage, potrebujemo še eno in današnja je bila res velika."

* Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhod:
Florida Panthers - Boston Bruins          2:6
- Boston vodi v zmagah s 3:1;

New York Islanders - Carolina Hurricanes  2:5
- Carolina vodi v zmagah s 3:1;

- zahod:
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers       4:5 (podaljšek)
(Anže Kopitar: 1 gol, 2 strela v 26:39 minute za LA)
- izid v zmagah je izenačen na 2:2;

Minnesota Wild - Dallas Stars             2:3
- izid v zmagah je izenačen na 2:2;

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 18:08 24.april 2023.

    V tej fazi odločajo majhne stvari. EDM je zadel po prekrških Edlerja in Fiale. Edlerju se leta že močno poznajo in je izgubil hitrost. Fiala je odlično napadalno usmerjeno krilo, vendar je nagnjen k nepotrebnim napakam. Korpisalo je branil v ...prikaži več redu, ne pa odlično. EDM je tudi v igri 5-na-5 igral z McDavidom in Draisaitlom v isti trojki. Skupaj sta izredna, pripomogla sta tudi k Doughtyjevi napaki za svojim golom in dosegla lahek gol. Moment je na strani Naftarjev, LA pa mora ostati discipliniran.