Šport
1210 ogledov

Anže Kopitar v hudih škripcih: "Tega si nismo želeli!"

Anže Kopitar Profimedia
Kopitarjevi kralji po porazu na peti tekmi pred zahtevno nalogo.

Hokejisti Los Angeles Kings, za katere igra slovenski as Anže Kopitar, so v gosteh izgubili peto tekmo prvega kroga končnice v severnoameriški ligi NHL. S 6:3 so jih ugnali Edmonton Oilers in povedli s 3:2 v zmagah. Kopitar je za poražene kralje dosegel podajo pri prvem golu. Potem ko so kralji povedli z 2:1 v zmagah, so naftarji dobili zaporedni tekmi in se na zmago približali nastopu v polfinalu zahodne konference.

Kralji so nazadnje v konferenčnem polfinalu igrali v sezoni 2013/14, ko so tudi dvignili Stanleyjev pokal. Od tiste sezone so se le štirikrat uvrstili v končnico, od tega so trikrat klonili v prvem krogu. Lani so jih po sedmih tekmah v prvem krogu ustavili prav naftarji.

"To ni bila igra, ki smo jo želeli. Zdaj je, kar je in domov odhajamo z zaostankom, a vemo, da bomo tam igrali bolje. Enostavno moramo igrati bolj odločno od samega začetka. Takšnega starta danes res nismo potrebovali," je po koncu dvoboja dejal 35-letni Kopitar. "Obračuna za zmago nas je stalo nekaj slabih potez in kazni, ki si jih na tej ravni ne smemo privoščiti. Zadeli so nekaj golov, toda pri 2:3 je bilo še vse mogoče," je dodal kapetan kraljev, ki je v seriji proti Edmontonu dosegel dva gola in pet podaj.

Edmonton, ki je na četrti tekmi slavil po zaostanku z 0:3 v Los Angelesu, je na peti tekmi hitro povedel. V deveti minuti je bil s hokejistom več na ledu uspešen Evander Kane. Dobri dve minuti kasneje je vodstvo domačih povišal Leon Draisaitl, Alex Iafallo pa je po podaji Adriana Kempeja in Anžeta Kopitarja znižal na 1:2. Do konca prve tretjine je za 3:1 zadel Brett Kulak, končni izid tega dela igre pa je postavil Kempe.

Druga tretjina je pripadla domačim, po zadetku Nicka Bjugstada pa so gosti zamenjali vratarja. Namesto nerazpoloženega Joonasa Korpisala (15 obramb) je med vratnici stopil Pheonix Copley. Ta je moral po plošček v mrežo že štiri minute po vstopu v igro, ko je z veliko sreče zadel Zach Hyman. Plošček ga je namreč zadel v obraz in končal v mreži. Bjugstad je v peti minuti zadnje tretjine zadel še za 6:2, Quinton Byfield pa je v 47. minuti postavil končni izid 6:3.

Šesta tekma bo na sporedu v Los Angelesu v noči s sobote na nedeljo. Pred tem bo namreč domača dvorana kraljev zasedena zaradi končnice v košarkarski ligi NBA. LA Lakers namreč morebitna šesta tekma proti Memphis Grizzlies čaka v noči s petka na soboto.

Šesto tekmo bodo igrali tudi hokejisti Caroline Hurricanes. Ti so imeli možnost zaključiti serijo proti New York Islanders, a so otočani slavje orkanov prestavili z gostujočo zmago s 3:2. Za Islanders so bili uspešni Pierre Engvall (11. minuta), Brock Nelson (24.) in Matthew Barzal (39.). Carolina je na vrata sprožila kar 36 strelov, a le dvakrat premagala Iljo Sorokina, potem ko sta zadela Paul Stastny (34.) in Sebastian Aho (51.). Antti Raanta je za domače obranil 19 od 22 strelov tekmecev.

Dallas Stars so na domačem ledu dobili peto tekmo in vodijo s 3:2 v zmagah. Zvezde so tako le še korak oddaljene od polfinala zahodne konference. Potem ko je Minnesota vodila z 2:1 v zmagah, so hokejisti Dallasa na zadnjih dveh slavili, v ponedeljek s 3:2, danes pa še bolj prepričljivo. Za zmago so zadeli Tyler Seguin (3.), Jason Robertson (12.), Mason Marchment (22.) in Ty Dellandrea (57.).

 

* Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhod:
Carolina Hurricanes - New York Islanders   2:3
(Carolina vodi s 3:2 v zmagah)

- zahod:
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings        6:3
(Anže Kopitar: ena podaja v 16:03 minute na ledu za Los Angeles)
(Edmonton vodi s 3:2 v zmagah)
Dallas Stars - Minnesota Wild              4:0
(Dallas vodi s 3:2 v zmagah)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice