Šport
591 ogledov

Sodniška ekipa po dolgi analizi priznala zmagoviti gol Kraljev

Kopitar Profimedia
Slovenski hokejist Anže Kopitar je bil podajalec pri prvem golu svojega moštva.

Hokejisti Los Angeles Kings, za katere igra slovenski as Anže Kopitar, so v prvem krogu končnice lige NHL na domačem ledu po podaljšku s 3:2 premagali Edmonton Oilers in dosegli drugo zmago v seriji. V boju na štiri zmage zdaj kralji vodijo z 2:1. Kopitar je podal pri prvem golu domače ekipe.

Kralji so povedli v zadnji minuti prve tretjine, ko je po podaji Kopitarja in Matta Roya zadel Alex Iafallo. Nato pa je v drugi tretjini na sceno stopil najboljši strelec in podajalec rednega dela lige NHL Connor McDavid.

Dvakrat je izkoristil kazen domačih in s hokejistom več zadel v osmi in deseti minuti za vodstvo naftarjev. So pa domači v 30. minuti izenačili, ko je bil prav tako z igralcem več na ledu uspešen Adrian Kempe.

V zadnji tretjini so imeli premoč gosti (17:11 v strelih na gol), a se izid ni spremenil. Posledično je dvoboj še drugič v tej seriji odločil podaljšek. V njem so prav tako kot na prvi tekmi slavili hokejisti Los Angelesa.

Po dvominutni kazni Ryana Nugent-Hopkinsa so imeli že po dveh minutah na voljo "powerplay", v katerem je s pomočjo okvirja gola zadel Trevor Moore. Sodniki so nato več minut pregledovali situacijo in skušali razvozlati, ali je Gabriel Vilardi igral z visoko palico.

Tudi na veselje kapetana Kopitarja se je sodniška ekipa odločila v korist domačih. "Iskreno nisem niti vedel, kaj sploh gledajo. Videl sem zadetek in bil prepričan, da Vilardi ni igral z visoko palico. Ponavadi je tako, da če dolgo pregledujejo, situacija ni ravno prepričljiva. Zato sem upal, da bodo vendarle priznali zadetek," je na tiskovni konferenci po dvoboju sprva dejal 35-letni Hrušičan.

"Obširno smo govorili o tem, da moramo bolje začeti dvoboj kot v Edmontonu. Želeli smo začeti odločno ter hitro v dvoboj vključiti naše glasne navijače. Dvorana je bila glasna in to radi vidimo. Dobro smo opravili delo, prvi zadetek pa nas je sprostil in vodil na pravo pot," je še dodal Kopitar. Ta je odigral že 89. tekmo v končnici. Doslej je dosegel 23 golov in 52 podaj.

Četrta tekma bo v Los Angelesu na sporedu v noči z nedelje na ponedeljek ob 3. uri.

Ponoči so sicer do zmag za vodstvo z 2:1 v serijah prišli še hokejisti Minnesota Wild in Boston Bruins. Minnesota je bila s 5:1 boljša od Dallas Stars, Boston, najboljši v rednem delu lige NHL, pa je s 4:2 ugnal Florida Panthers.

Pri Bostonu je Taylor Hall dosegel gol in podajo, po dveh podaji pa sta zabeležila Dmitri Orlov in Jake DeBrusk. Linus Ullmark je v vratih kosmatincev zbral 29 obramb, manjkala pa sta kapetan Patrice Bergeron in David Krejči.

"Danes smo videli pravi hokej kosmatincev. Ne glede na odsotnost Patricea in Davida, smo začeli igrati. Nekateri so imeli s tem težave na drugi tekmi, tokrat temu ni bilo tako," je dejal trener Bostona Jim Montgomery, ki je bil kritičen po domačem porazu na drugi tekmi s 3:6.

Minnesota je izkoristila domač teren in vnovič povedla v seriji proti Dallasu. Mats Zuccarello je zabil dva gola, Ryan Hartmann pa je golu dodal še dve podaji. Dve asistenci je prispeval še John Klingberg. Filip Gustavsson je ustavil 23 od 24 strelov proti svojim vratom.

New York Islanders so proti Carolina Hurricanes znižali izid v zmagah na 1:2. Otočani so bili na tretji tekmi s 5:1 boljši od Caroline, kar štiri gole pa so dosegli v zadnjih štirih minutah dvoboja, ko so bili po vrsti natančni Kyle Palmieri, Matt Martin, Scott Mayfield (prazna mreža) in Anders Lee.

* Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhod:
New York Islanders - Carolina Hurricanes  5:1
(Carolina vodi z 2:1 v zmagah)
Florida Panthers - Boston Bruins          2:4
(Boston vodi z 2:1 v zmagah)

- zahod:
Minnesota Wild - Dallas Stars             5:1
(Minnesota vodi z 2:1 v zmagah)
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers       3:2 - podaljšek
(Anže Kopitar: podaja in dva strela na gol v 25:58 minute za Kings)
(Los Angeles vodi z 2:1 v zmagah)

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 2
  • PasjaProcesija 12:38 22.april 2023.

    Ponovno je bil Edmonton boljši, zato gredo zasluge za zmago v veliki meri trenerjem. Sploh akcija za 2:2 je bila iznajdljiva (izigravanje Naftarjev v smeri, da se Kralji izognejo prepovedanemu dolgemu strelu). Kralji so v seriji vodili samo enkrat oz. ...prikaži več zgolj 8 minut, vodijo pa 2:1. Nocoj je bil McDavid zrel za hat-trick, a so Kalifornijci preživeli. Kopitar je bil dober, minuto pred golom za zmago je zadel prečko. Ob Kempeju je imel tokrat na krilu še Iafalla in presenečenje je delovalo.