Šport
77 ogledov

Naftarji izenačili serijo s Kralji

Anže Kopitar Profimedia
Ekipa Anžeta Kopitarja je izgubila drugo tekmo uvodnega kroga končnice z Edmonton Oilers.

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so po uvodni zmagi v končnici lige NHL proti Edmonton Oilers na drugi tekmi v Rogers Placeu v Kanadi izgubili z 2:4. Tako je zdaj dvoboj v boju na štiri zmage pred selitvijo v Los Angeles, kjer bosta naslednji dve tekmi, poravnan na 1:1.

Kopitar je po blesteči uvodni predstavi, ko je bil s štirimi točkami (gol, 3 podaje) prvi mož tekme, tokrat na ledu v 21:54 minute proti vratom tekmeca sprožil en gol.

Sicer pa se je tekma odvila podobno kot uvodna, le zmagovalec je bil drugi. Spet so bolje začeli gostitelji in z goloma Dereka Ryana in Leona Draisaitla z igralcem več uvodno tretjino dobili z 2:0. Kralji so v drugi tretjini izenačili, potem ko sta bila uspešna Phillip Danault in Gabriel Vilardi.

Kmalu na uvodu zadnje tretjine pa je vratarja kraljev Joonasa Korpisala presenetil Klim Kostin za prednost domačih. Kralji so ves čas lovili zaostanek, a ga niso ujeli. Končni izid je z zadetkom v prazna vrata zapečatil Evander Kane.

"Mislim, da je jasno, da tako ne smemo več zadrsati na led v uvodni tretjini. Težko se je vrniti, ko enkrat zaostajaš za dva zadetka. Spet smo se borili, a nam tokrat ni uspelo," je po teki za LA Kings Insider dejal Vilardi po dejstvu, da so kralji tudi na drugi tekmi slabo vstopili v igro in si nabrali dva zadetka zaostanka.

"Imamo izenačen izid v zmagah, pa nam še ni uspelo prikazati dobrih 60 minut na ledu. Tokrat je bila naša uvodna tretjina res grozna. A imamo 1:1 in zdaj se selimo domov," je dodal Vilardi, ki je odigral prvo tekmo po poškodbi, zaradi katere je izpustil devet ali deset tekem.

Korpisalo je zaustavil 33 strelov, na drugi strani pa je Stuart Skinner zbral 23 obramb.

Naslednji dve tekmi bosta v Kaliforniji.

Panterji pa so v Bostonu na vzhodu ohladili Kosmatince in na drugi tekmi zmagali s 6:3, s čimer so razmerje zmag izenačili na 1:1. Gosti s Floride so v zadnji tretjini zadeli štiri gole zaporedoma, dvakrat je bil uspešen Brandon Montour, in premagali zmagovalce predsedniškega pokala.

"V popolnem svetu bi bilo super ukrasti dve zmagi, a po prvi tekmi je bilo to vse, kar smo imeli v mislih," je dejal napadalec panterjev Matthew Tkachuk, ki je zbral dve podaji. "Vrnili se bomo na Florido. Vzeli bomo to zmago in jo z veseljem odnesli domov."

Prednost domačega terena so v končnici vzhodne konference ubranili Carolina Hurricanes, ki so tokrat po podaljšku s 4:3 premagali New York Islanders in v boju na štiri zmage povedli z 2:0. Za drugo najboljšo ekipo rednega dela prvenstva je odločilni gol v Raleighu dosegel Jesper Fast, ki je ukanil vratarja Igorja Sorokina.

Na zahodu pa je razmerje moči poravnano tudi na dvoboju Dallas Stars - Minneosta Wild. Zvezde, ki so igrale brez Joeja Pavelskega, so po porazu na uvodni tekmi končnice tokrat zmagale s 7:3. Roope Hintz je po enkrat zadel v vsaki tretjini in dosegel prvi hat-trick kariere.

* Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhod:
Boston Bruins - Florida Panthers          3:6
- izid v zmagah je poravnan na 1:1;

Carolina Hurricanes - New York Islanders  4:3 (podaljšek)
- Carolina vodi z 2:0 v zmagah;

- zahod:
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings       4:2
(Anže Kopitar: 1 strel na gol v 21:54 minute za LA)
- izid v zmagah je poravnan na 1:1;

Dallas Stars - Minnesota Wild             7:3
- izid v zmagah je poravnan na 1:1;

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 14:45 20.april 2023.

    EDM je bil občutno boljši, LA je bil samo rezultatsko blizu. Kanadčani so igrali kot ekipa, ki ji teče voda v grlo. Bili so zelo dejavni, drsali so agresivneje, streljali občutno več in strnili obrambo (igrali so z 11 napadalci ...prikaži več in 7 branilci). O vložku tekme priča število naletov: LA jih je imel 52, EDM 60. EDM je izkoristil edino prednost z igralcem več, LA nobene od štirih. Kako lahko LA parira boljšemu tekmecu? Ostati morajo disciplinirani in doma izkoristiti prednost t.i. zadnje menjave.