Šport
568 ogledov

Silovit odgovor Risov po dveh zaporednih porazih

hokejska reprezentanca Profimedia
Slovenski hokejisti so na gostovanju v Budimpešti premagali Madžare s 4:0.

Slovenska hokejska reprezentanca je na prijateljski tekmi v Budimpešti premagala Madžarsko s 4:0 (0:0, 2:0, 2:0). Slovenski hokejisti se bodo v četrtek v madžarski prestolnici znova pomerili z vzhodnimi sosedi, tekma se bo pričela ob 19. uri.

Izbranci slovenskega selektorja Matjaža Kopitarja so na svoji osmi pripravljalni tekmi za nastop na bližnjem svetovnem prvenstvu med 12. in 28. majem v Latviji in na Finskem ugnali Madžare z goli Nika Simšiča (25.), Nejca Stojana (30.), Anžeta Kuralta (46.) in Jana Drozga (58.).

Slovenija je prejšnji teden igrala dve pripravljalni tekmi v gosteh proti Franciji. Obe je izgubila, na prvi s 3:4, na drugi pa z 1:2.

risi Pred SP Šport Risi enakovredni gostiteljem

Pred tem je na Bledu premagala Italijo s 4:1 in 4:2, v Mariboru pa se je dvakrat pomerila s Poljsko. Ti tekmi sta se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo izgubili s 3:4. Na prvi tekmi v Beljaku je Avstrijo premagala s 5:3.

Slovenski hokejisti bodo po četrtkovi tekmi v Budimpešti zadnjo tekmo pred odhodom na SP imeli 9. maja, ko se bodo v Koebenhavnu pomerili z Danci.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma jo čaka 13. maja, ko se bo pomerila s Švico.

anže kopitar Risi Šport Da ali ne? Kopitar se je odločil glede nastopa na SP
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.