Šimundža: Z optimizmom naprej

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Strateg državnih prvakov je bil zadovoljen z odgovorom svojega moštva, ki je prebolelo izpad iz kvalifikacij za Ligo prvakov in slavilo kljub napornemu razporedu.
Oglej si celoten članek

Ante Šimundža je po zmagi Maribora v Domžalah, ki jo je vijoličastim z edinim golom večera prinesel kapetan Marcos Tavares, menil, da je njegovo moštvo utišalo dvomljivce, ki so državne prvake napadli po hitrem slovesu od evropskih tekmovanj.

Mariborčani so po naporni poti v Kazahstan in porazu z Astano prikazali veliko boljšo podobo, toda popustili v zaključku, a je bil izvrsten zadetek brazilskega napadalca na koncu dovolj za prvi paket točk v novi sezoni.

"Moramo biti zadovoljni, ker so fantje pokazali karakter, željo in ambicioznost," je po tekmi za Kanal A dejal Šimundža. "Ko je marsikdo mislil, da ta ekipa tega nima, so se danes odzvali odlično.

"Predvsem v prvem polčasu so prikazali odlično predstavo, dominirali, v drugem polčasu pa se je pokazala utrujenost po tako dolgem potovanju in tekmi, ki smo jo imeli v sredo. Ampak danes moramo biti zadovoljni s predstavo in lahko z optimizmom zremo naprej."


Mariborčani bi lahko drago plačaii zapravljene priložnosti, Domžalčani pa na koncu niso bili nagrajeni za zelo dobra zaključka obeh polčasov, toda Luka Elsner je bil z videnim zadovoljen in menil je, da bi rumeni težko storili kaj več. "Maribor je imel res pravo, čvrsto obrambo, niso nam puščali prostora pri zaključkih," je za lastnika TV-pravic povedal Elsner.

"Ne moremo si očitati ničesar, ker smo naredili vse, da bi se vrnili v tem drugem polčasu. Včasih te malce nagradi,včasih te ne, danes nas ni. Smo pa bili v tej kvaliteti glede na celotno srečanje najmanj na ravni Maribora," je dodal nekdanji slovenski reprezentant.

Maribor bo imel po slabem uvodu v prvenstvo v Ljudskem vrtu priložnost za poravnavo odprtih računov z navijači - pod Kalvarijo naslednji teden prihaja Krško -, medtem ko Domžalčani na lokalnem derbiju gostujejo v Stožicah pri še vedno vodilni Olimpiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.