Šport > Nogomet
18 ogledov

Šimundža: Z optimizmom naprej

nogomet Saša Despot
Strateg državnih prvakov je bil zadovoljen z odgovorom svojega moštva, ki je prebolelo izpad iz kvalifikacij za Ligo prvakov in slavilo kljub napornemu razporedu.

Ante Šimundža je po zmagi Maribora v Domžalah, ki jo je vijoličastim z edinim golom večera prinesel kapetan Marcos Tavares, menil, da je njegovo moštvo utišalo dvomljivce, ki so državne prvake napadli po hitrem slovesu od evropskih tekmovanj.

Mariborčani so po naporni poti v Kazahstan in porazu z Astano prikazali veliko boljšo podobo, toda popustili v zaključku, a je bil izvrsten zadetek brazilskega napadalca na koncu dovolj za prvi paket točk v novi sezoni.

"Moramo biti zadovoljni, ker so fantje pokazali karakter, željo in ambicioznost," je po tekmi za Kanal A dejal Šimundža. "Ko je marsikdo mislil, da ta ekipa tega nima, so se danes odzvali odlično.

"Predvsem v prvem polčasu so prikazali odlično predstavo, dominirali, v drugem polčasu pa se je pokazala utrujenost po tako dolgem potovanju in tekmi, ki smo jo imeli v sredo. Ampak danes moramo biti zadovoljni s predstavo in lahko z optimizmom zremo naprej."


Mariborčani bi lahko drago plačaii zapravljene priložnosti, Domžalčani pa na koncu niso bili nagrajeni za zelo dobra zaključka obeh polčasov, toda Luka Elsner je bil z videnim zadovoljen in menil je, da bi rumeni težko storili kaj več. "Maribor je imel res pravo, čvrsto obrambo, niso nam puščali prostora pri zaključkih," je za lastnika TV-pravic povedal Elsner.

"Ne moremo si očitati ničesar, ker smo naredili vse, da bi se vrnili v tem drugem polčasu. Včasih te malce nagradi,včasih te ne, danes nas ni. Smo pa bili v tej kvaliteti glede na celotno srečanje najmanj na ravni Maribora," je dodal nekdanji slovenski reprezentant.

Maribor bo imel po slabem uvodu v prvenstvo v Ljudskem vrtu priložnost za poravnavo odprtih računov z navijači - pod Kalvarijo naslednji teden prihaja Krško -, medtem ko Domžalčani na lokalnem derbiju gostujejo v Stožicah pri še vedno vodilni Olimpiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.