Sistem tekmovanja še nikoli bolj nerazumljiv, a Slovenci so nared

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Točno teden dni pred začetkom 41. evropskega prvenstva slovenske košarkarje v Celju čaka prva tekma drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. Ob 20.30 se bodo pomerili z Estonijo.
Oglej si celoten članek

Prvič v zgodovini moderne košarke imajo evropske reprezentance tik pred najpomembnejšim celinskim tekmovanjem obveznosti v kvalifikacijah za naslednje veliko prvenstvo.

Sistem tekmovanja Mednarodne košarkarske zveze je še toliko bolj nerazumljiv, če vemo, da reprezentance v ostalih kvalifikacijskih terminih igrajo brez svojih najboljših igralcev, ki nastopajo za klube v ligi NBA ali evroligi.

Slovenija želi nov sistem obrniti sebi v prid ter v najmočnejši zasedbi dobiti obe prihajajoči tekmi ter narediti velik korak k uvrstitvi na svetovno prvenstvo 2023 v Aziji. V nedeljo jo v Münchnu čaka še Nemčija.

Spet udaril Dih jemajoča poteza Luke Dončića: "To je za štiri točke"

Foto: Saša Despot košarka Slovenija - Hrvaška Za pot na SP pred tremi leti na Kitajskem, kamor se Slovenija prvič po 2006 ni uvrstila, je bilo potrebnih sedem zmag v dvanajstih nastopih. Slovenija je na prvih šestih tekmah vpisala štiri zmage, po avgustovskih tekmah z Estonijo in Nemčijo pa jo novembra ter februarja 2023 čakajo še štiri tekme, dve od teh proti Izraelu.

V preostalih dveh ciklih selektor Aleksander Sekulić zagotovo ne bo mogel računati na Luko Dončića, Gorana Dragića, Vlatka Čančarja, Mika Tobeyja, Klemna Prepeliča ...

"Zavedamo se, kaj prinašata dve zmagi, zato bomo naredili vse, da se že zdaj avgusta približamo uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Hkrati pa je pred nami evropsko prvenstvo, na katerega se pripravljamo že celo poletje. Tekmi z Estonijo in Nemčijo želimo izkoristiti za dvig forme pred EP," pravi selektor Sekulić.

"Za nami je niz pripravljalnih tekem. Menim, da imamo še nekaj rezerv, vseeno pa smo nared za obračun z Estonci. Slednji slovijo po tem, da se nikoli ne predajo. Imajo sistem igre, od katerega ne odstopajo. Naša naloga je, da igramo svojo igro. Posvetiti se moramo obrambi in skoku. Ustvariti si moramo prednost in si zagotoviti mirno nadaljevanje," je dejal Zoran Dragić.

Drevi v Celju Estonski recept za tekmo z Slovenijo: "Ustaviti bomo morali ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.