Skakalec udaril z vso silo: "Nikoli več na Kitajsko!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Češki smučarski skakalec želi čim prej pozabiti svojo olimpijsko izkušnjo.
Oglej si celoten članek

Olimpijske igre pomenijo vrhunec kariere za marsikaterega športnika, toda ne za Viktorja Polaška, ki se po travmatični izkušnji v Pekingu nikoli več ne namerava vrniti na Kitajsko. Sanje o odmevnem olimpijskem dosežku so se zanj razblinile že ob prihodu v državo, ko je oddal pozitiven vzorec na SARS-CoV-2.

Namesto da bi se z reprezentančnimi kolegi nastanil v olimpijski vasici in se osredotočil na piljenje forme pred športnim vrhuncem sezone, se je 24-letni nekdanji mladinski svetovni prvak znašel v izolacijskem hotelu.

Karanteno je prestal v približno deset kvadratnih metrov veliki sobici, kjer se je kljub nezavidljivim pogojem trudil po najboljših močeh vzdrževati fizično kondicijo. 

Zaradi pomanjkanja treninga je ostal brez realnih možnosti za nastop na posamičnih tekmah, edino priložnost je kasneje dobil na ekipni preizkušnji, na kateri je svoji reprezentanci pomagal do devetega mesta.

Foto: Profimedia Viktor Polašek

Polašek je razkril, da so ga v času samoziolacije prevevali občutki jeze, razočaranja in strahu. Po seriji pozitivnih testov je opustil misel na tekmovanje in upal le na to, da se bo lahko v domovino vrnil v predvidenem terminu.

"Štiri leta treninga, nato pa namesto skakanja deset dni gledaš televizijo v utesnjeni sobici," je bil jezen češki smučarski skakalec. "Vsi smo nestrpno pričakovali rezultate testov, a moj kar ni hotel biti negativen. V nekem trenutku sem prenehal razmišljati o skokih in samo še molil, da se bom lahko udeležil načrtovanega leta domov," je povedal varovanec slovenskega strokovnjaka Vasje Bajca, ki zaradi okužbe s covidom-19 ni odpotoval v Peking, kjer ga je nadomeščal Jan Matura.

Pravila!? Nov škandal v smučarskih skokih: "Fotografija govori sama zase"

"Od pol osmih zjutraj do enajstih zvečer nisem počel drugega kot gledal televizijo, bral knjige in reševal križanke," je dodal Polašek. "Veselil sem se večera samo zato, da bom lahko šel spat. Sobica je merila približno deset kvadratnih metrov. Raztezal sem se na blazini in treniral trebušne mišice, vendar sem vseeno čutil primanjkljaj na skakalnici," je dodal Polašek.

Ekstremne razmere Slovenci poskrbeli za sanjski zaključek skakalnega programa

Pojasnil je tudi, zakaj je imel v času samoizoalcije malo stika z reprezentančnimi kolegi. "Mentalno nisem bil v najboljšem stanju, zelo sem bil jezen, frustriran in depresiven. Tega nisem želel prenesti na svoje kolege, zato sem jim zgolj čestital in zaželel vso srečo. Nekaj zagotovo drži: nikoli več ne bom letel na Kitajsko!" je zaključil Čeh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 11:02 18. Februar 2022.

    Naj raje pove kje je žural, da je postal pozitiven. Skoki niso klasično smučanje kjer je ogromno ljudje. To je …

  • 08:55 18. Februar 2022.

    Korona suženjske igre, ne pa olimpijske

  • F16
    19:00 17. Februar 2022.

    Najboljši imajo natreniran tudi um. Pač tako je. Žal bro, drugič.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.