Slalomisti brez tekme

Foto: Epa
Foto: Epa
Premočno sneženje in veter sta preprečila moški slalom.
Oglej si celoten članek

Organizatorji v Val d'Iseru v Savojskih Alpah so zaradi novega snega in premočnega vetra, ki je v sunkih dosegal moč 100 km na uro, zaradi česar se je ustavila sedežnica, odpovedali drugi slalom sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev. Mednarodna smučarska zveza bo določila nadomestno lokacijo in nov termin slalomske preizkušnje.

Veleslalom Kranjec v finalu močno popustil

Letos je ena moška tekma že odpadla, konec oktobra je vreme ponagajalo avstrijskim organizatorjem na uvodu v sezono v Söldnu. Odpadli veleslalom bo 20. decembra v Saalbachu.

Na uvodnem moškem slalomu novembra v Leviju je zmagal Avstrijec Marcel Hirscher, vodilni smučar v karavani, ki je zmagal na sobotnem veleslalomu, na katerem je bil Slovenec Žan Kranjec deveti. Na startni listi odpovedanega slaloma v Val d'Iseru sta bila tudi Slovenca Štefan Hadalin in Jakob Špik. Hadalin je bil v Leviju 18.

Svetovni pokal za moške se bo nadaljeval že v petek s superveleslalomom in sobotnim smukom v Val Gardeni.

Zamujena priložnost Trener kritičen: "Spodaj ni naredil enega pravega zavoja"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.