Šport > Zimski športi
2058 ogledov

Trener kritičen: "Spodaj ni naredil enega pravega zavoja"

žan kranjec Epa
Trener Žana Kranjca je bil po veleslalomu v Val d'Iseru kritičen do svojega varovanca.

Žan Kranjec je bil po prvi vožnji drugega veleslaloma sezone uvrščen na visoko drugo mesto. Za vodilnim Marcelom Hirscherjem je zaostal dobrih sedem desetink in bil le eden od dveh tekmovalcev, ki sta se nepremagljivemu Avstrijcu uspela približati na manj kot sekundo.

žan kranjec Veleslalom Šport Kranjec v finalu močno popustil

V drugi vožnji je 26-letni Ljubljančan pokvaril svojo uvrstitev in z drugega mesta nazadoval na deveto. O dogajanju na stezi je po tekmi spregovoril glavni trener Klemen Bergant.

"Priložnost je, a le, če se dvakrat pelješ kot se znaš. Žan se je peljal tako, kot se zna, v bistvu samo polovico prvega teka. V spodnji polovici drugega teka ni naredil niti enega pravega zavoja. S trenerskega gledišča in glede na njegov način smučanja je težko komentirati ta drugi tek. So pa najbrž živci naredili svoje. Ni zdržal, a glede na lansko sezono, saj je v taki situaciji že nekajkrat bil, je po navadi dobro funkcioniral, danes pa ni," je povedal Bergant.

"Če si dober smučar, so vsi pogoji za tebe. Žan je v prvem teku pokazal, da zna smučati na temu terenu. Danes sicer ni bil težek, saj ni bil zelo leden. A vseeno, tekma je bila težka, tudi zaradi vidljivosti. A tako je, če dvakrat ne napadeš, če dvakrat ne poskušaš smučati na svojem limitu, je izplen potem deveto mesto. Mogoče bo kdo zadovoljen z devetim mestom, jaz nisem," je bil odločen slovenski strokovnjak.

ilka štuhec Razočarana Šport Štuhčeva ne meče puške v koruzo: "Še ena šola in gremo dalje"

"Rezultat ni slab, a glede na to, da sem bil po prvi vožnji drugi, sem si sigurno želel več. Na žalost druga vožnja ni bila takšna, kot bi si jo želel, a gremo dalje, pokazal sem, da sem lahko med najboljšimi. To je tudi eden izmed ciljev za naslednje tekme, da pokažem dve vožnji, ki jih znam in potem dosežem res dober rezultat."

Žan Kranjec

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.