Šport > Zimski športi
1848 ogledov

Štuhčeva ne meče puške v koruzo: "Še ena šola in gremo dalje"

ilka štuhec Epa
Ilka Štuhec in trener Grega Koštomaj sta strnila vtisu po superveleslalomu v St. Moritzu.

Najboljša slovenska smučarka je drugi superveleslalom sezone končala na 14. mestu in tako vpisala še četrto zapredno uvrstitev med najboljšo petnajsterico.

ilka štuhec Super-G Šport Štuhčeva le zmajevala z glavo

"Vsekakor sem imela višje cilje. Sama vožnja je imela preveč napak. Na ključnih točkah nisem bila dovolj natančna in sem izgubila dosti časa. Bilo je enostavno, pa tudi ne, saj ko si naredil napako, se je to zelo poznalo na času. To je še ena šola in gremo dalje," je nastop ocenila 28-letnica, ki se vrača po enoletni odsotnosti. 

Njen trener Grega Koštomaj je dodal: "Lahko rečem, da še manjka nekaj tekmovalnega pristopa, sproščenosti in zaupanja vase, da se proizvaja hitrost. Tega se je težko navaditi na treningih, s tekmami bo tudi to prišlo in potem bo steklo in vse skupaj bo dosti bolj dirkaško. V St. Moritzu je takšen teren, kjer je dosti valov in je zelo zanimivo. A danes smo imeli srečo, pogoji so bili perfektni, proga je bila vrhunsko pripravljena. Postavitev ni bila zelo zahtevna, so pa bile tri točke, kjer si moral biti natančen, vse ostalo pa je zahtevalo popoln napad."

Štuhčeva je takoj po koncu superveleslalom opravila dve vožnji,  jutri zjutraj jo čaka še kakšna vožnja za ogrevanje. "Tempo je hiter, ampak se bomo temu prilagodili in bo šlo. Je pa takšna tekma, kjer ni nekih prevelikih pričakovanj. Upam, da bo lahko uživala," je pred nedeljskim paralelnim slalomom dejal Koštomaj.

Komentarjev 1
  • Snežinko 16:29 08.december 2018.

    Ja, žal je tako, da je imela dve leti nazaj, ko je zmagala srečo, da so se poškodovale prav vse šampionke, zato pa je prišla do vseh globusov. Zdaj, ko so vse v konkurenci je pač tam, kjer je bila ...prikaži več prej. Mislim, da je to to in kaj dosti več ne bomo dočakali.

Sorodne novice