Šport > Moto športi
6153 ogledov

Posnetki očitno pijanega Räikkönena se širijo kot požar

raikkonen hamilton Reševalni pas/Twitter
Praviloma zadržani Finec je bil tokrat presenetljivo dobre volje.

Podelitev nagrad najboljšim dirkačem formule 1 za sezono 2018 pod okriljem krovne mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) v St. Peterburgu je zasenčil finski voznik formule 1 Kimi Räikkönen.

Zdaj že nekdanji Ferrarijev dirkač je namreč na odru za podelitve deloval precej nenavadno, mnogi so ugibali, da je njegovo obnašanje povezano s pijačo.

Težave z alkoholom enega najbolj priljubljenih dirkačev v karavani, ki bo kariero nadaljeval pri Sauberju, sicer niso skrivnost. Nenazadnje jih je v svoji nedavno izdani avtobiografiji priznal tudi sam, ko je zapisal, da je imel v preteklosti kar nekajkrat obdobja, ko se ni mogel upreti alkoholu, med drugim je bil leta 2012 med dvema dirkama 12 dni zaporedoma pod vplivom alkohola.

Posnetki dogajanja na slavnostni prireditvi v St. Peterburgu so že obšli spletni svet. Finec - prišel je po nagrado za tretje mesto v letošnji sezoni - je z rahlo nezanesljivimi koraki odločno pridrvel na oder, mirno prezrl moderatorja, ki ga je skušal ustaviti, ter nato objel tekmeca in dosedanjega moštvenega sotekmovalca Sebastiana Vettla, ki je hkrati z njim dobival priznanje za drugo mesto v sezoni.

Medtem pa je pozdravljal občinstvo z mahanjem in dvignjenim palcem. Voditeljica prireditve je v komentarju dogajanja ugotovila, da je "Kimi danes zelo uživa". Tudi njegovo vračanje z odra, ko je imel nekaj težav z ravnotežjem, je spodbudilo ugibanja, da si je med podelitvijo privoščil kakšen kozarček preveč.

Finski dirkač je tako, hote ali nehote, zasenčil junaka večera, svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, ki je seveda dobil najprestižnejše priznanje za prvo mesto v seštevku formule 1. Hamilton je sicer dobil tudi nagrado za avtomobilistično osebnost leta, iz sveta formule 1 pa je nagrado prejel še Monačan Charles Leclerc, ki je postal novinec leta.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice