Slovenci razbili olimpijske podprvake

Foto: EPA (Slovenija - Švedska) Foto: EPA (Slovenija - Švedska) Foto: EPA (Slovenija - Švedska) Foto: EPA (Slovenija - Švedska) Foto: EPA (Slovenija - Švedska)
Slovenska rokometna reprezentanca je na tretji tekmi olimpijskega turnirja povsem nadigrala izbrano vrsto Švedske in si s tretjo zaporedno zmago priigrala uvrstitev med najboljših osem.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši so prikazali še eno odlično predstavo in zabeležili tretjo zaporedno zmago na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Potem ko so varovanci Veselina Vujovića v prvem krogu premagali Egipt, v drugem pa Brazilijo, so na tretji tekmi pod njihovim pritiskom popustili tudi aktualni olimpijski podprvaki. 

Slovenci so se Švedom oddolžili za poraza na evropskem prvenstvu na Poljskem (21:23) in kvalifikacijah za olimpijske igre (23:24) v Malmöju, kjer so po napetem boju slavili varovanci Staffana Olssona.

Uvodne minute tekme so minile ob prevladih švedskih rokometašev, ki so dvakrat povedli s tremi goli razlike. Slovenci so po dobrih desetih minutah ujeli ritem in dvakrat povedli za gol, v zaključku prvega polčasa pa se je z mojstrovino izkazal Uroš Zorman, ki je Slovence na odmor popeljal z golom prednosti (14:13).

Vujovićevi varovanci so se v drugem polčasu povsem otresli začetne nervoze in pričeli dominirati nasprotnika. Povedli so s petimi goli razlike (21:16) in Švedi so se morali posluževati vse bolj umazane igre.

Kljub temu so Slovenci še naprej zadevali in dvakrat vodili s sedmimi (26:19, 27:20), enkrat pa celo z osmimi goli razlike (26:18).

Švedi so se v zaključku uspeli približati na pet, a zmage slovenskih junakov, ki so v drugem polčasu prejeli le 11 zadetkov, niso mogli ogroziti.

OI 2016, rokometni turnir, 3. tekma:

Slovenija : Švedska 29:24 (14:13)
Razgor in Janc 5, Zorman 4; Tollbring 6, Jakobsson 5, Nilsson 5

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 05:47 12. Avgust 2016.

    rokometasi ne nogometasi - drugace pa odlicna igra nasih fantov

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.