Šport
49 ogledov

Slovenci razbili olimpijske podprvake

(Slovenija - Švedska)
1/5
EPA
Slovenska rokometna reprezentanca je na tretji tekmi olimpijskega turnirja povsem nadigrala izbrano vrsto Švedske in si s tretjo zaporedno zmago priigrala uvrstitev med najboljših osem.

Slovenski rokometaši so prikazali še eno odlično predstavo in zabeležili tretjo zaporedno zmago na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Potem ko so varovanci Veselina Vujovića v prvem krogu premagali Egipt, v drugem pa Brazilijo, so na tretji tekmi pod njihovim pritiskom popustili tudi aktualni olimpijski podprvaki. 

Slovenci so se Švedom oddolžili za poraza na evropskem prvenstvu na Poljskem (21:23) in kvalifikacijah za olimpijske igre (23:24) v Malmöju, kjer so po napetem boju slavili varovanci Staffana Olssona.

Uvodne minute tekme so minile ob prevladih švedskih rokometašev, ki so dvakrat povedli s tremi goli razlike. Slovenci so po dobrih desetih minutah ujeli ritem in dvakrat povedli za gol, v zaključku prvega polčasa pa se je z mojstrovino izkazal Uroš Zorman, ki je Slovence na odmor popeljal z golom prednosti (14:13).

Vujovićevi varovanci so se v drugem polčasu povsem otresli začetne nervoze in pričeli dominirati nasprotnika. Povedli so s petimi goli razlike (21:16) in Švedi so se morali posluževati vse bolj umazane igre.

Kljub temu so Slovenci še naprej zadevali in dvakrat vodili s sedmimi (26:19, 27:20), enkrat pa celo z osmimi goli razlike (26:18).

Švedi so se v zaključku uspeli približati na pet, a zmage slovenskih junakov, ki so v drugem polčasu prejeli le 11 zadetkov, niso mogli ogroziti.

OI 2016, rokometni turnir, 3. tekma:

Slovenija : Švedska 29:24 (14:13)
Razgor in Janc 5, Zorman 4; Tollbring 6, Jakobsson 5, Nilsson 5

Komentarjev 1
  • nostradamus 05:47 12.avgust 2016.

    rokometasi ne nogometasi - drugace pa odlicna igra nasih fantov