Slovenci so lahko prvi, ki bi jim to uspelo v 21. stoletju

Foto: Anže Petkovšek Slovenija - Poljska
Slovenski športniki lahko pridejo do fantastičnega dosežka.
Oglej si celoten članek

Slovenski odbojkarji bi z zmago v pariškem finalu, tekmeca bodo dobili po večerni tekmi med Francijo in Srbijo, poskrbeli za izjemen dosežek slovenskega športa. Slovenija bi namreč postala prva država po letu 1999, ki bi združila evropsko reprezentančno lovoriko v košarki in odbojki. Nazadnje je takšen podvig uspel Italiji pred dvema desetletjema, ki je sicer oba naslova osvojila v istem letu.

"Vseskozi smo verjeli vase. Čaka nas še ena stopnička. V Pariz gremo po zlato," je po polfinalni zmagi nad Poljsko dejal Alen Pajenk, to, da si slovenski odbojkarji želijo narediti še korak dlje kot leta 2015 pa je potrdil tudi Dejan Vinčić: "Nismo si želeli brona, nočemo srebra, saj ga že imamo, v Pariz gremo po zlato medaljo."

Poljska joče! Prekl... Slovenci, že spet!

Slovenija slavi! A kdo pri nas dela, ali pa so vsi samo prvaki?

Zanimivo je sicer dejstvo, da tako kot košarkarjem naslov evropskih prvakov ni zadoščal za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu, tako tudi zlato odličje v Parizu četi Alberta Giulianija ne prinaša uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu, ki bodo na sporedu naslednje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.