Slovenci za EuroBasket v domačem "mehurčku"

Foto: KZS/Twitter
Foto: KZS/Twitter
Košarkarska zveza Slovenije je že začela priprave na košarkarski november.
Oglej si celoten članek

Košarkarji bodo naslednje kvalifikacijske tekme za evropski prvenstvi odigrali v varovanih okoljih oziroma mehurčkih, enega od njih pa bo novembra gostila tudi Slovenija, je danes sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Mednarodna košarkarska zveza Fiba je septembra sprejela odločitev, da bodo reprezentančne kvalifikacijske tekme za naslednji evropski prvenstvi, predvidene za november 2020 in februar 2021, potekale v tako imenovanih "mehurčkih" oziroma varovanih okoljih.

Slaba novica Dončić praktično izgubljen

Na podlagi prispelih kandidatur za organizacijo je Slovenija dobila izvedbo slovenske skupine v kvalifikacijah za moško EP, košarkarice pa bodo svoje tekme igrale v Grčiji, je sporočila KZS.

V moški konkurenci bo reprezentance Slovenije, Ukrajine, Avstrije in Madžarske gostila Ljubljana. Po vzoru lige NBA bodo vsi udeleženci tekem ter osebje celoten kvalifikacijski cikel v "mehurčku", ki zajema hotelsko namestitev, dvorano ter prevoze.

Za februarska termina Fiba še ni izbrala gostiteljev "mehurčkov", kandidaturo pa je oddala tudi KZS.

Košarkarska zveza Slovenije je že začela priprave na košarkarski november. V tretjem krogu bosta 28. novembra tekmi Avstrija - Madžarska in Slovenija - Ukrajina, v četrtem pa 30. novembra Ukrajina - Avstrija in Slovenija - Madžarska.

Pri ženskah bo drugi kvalifikacijski cikel za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2021 med 8. in 16. novembrom, tekme pa bodo na sporedu 12. in 14. novembra. Slovenke v grškem "mehurčku" na Kreti najprej čaka obračun z Islandijo ter nato še derbi z gostiteljicami.

NIJZ in šport Igralci zaradi tekme v karanteno, sodniki pa že v tujini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.