Slovenci za sedmo mesto

Foto: FIVB
Foto: FIVB
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca do 21 let je v razigravanju od petega do osmega mesta na svetovnem prvenstvu v Mehiki izgubila z Italijo, ki je bila boljša s 3:1 (20, 16, -19. 20). Danes, ob 19. uri, se bo v Tijuani v boju za sedmo mesto pomerila še s Kanado.
Oglej si celoten članek

Izbranci Iztoka Kšele so po dnevu odmora morali še drugič na tem prvenstvu priznati premoč italijanskim vrstnikov, ki so bili boljši od njih že v prvem delu svetovnega prvenstva.

Tudi takrat so Italijani slavili s 3:1, za razliko od prvega dvoboja pa so slovenski odbojkarji v boju za uvrstitev od petega do osmega mesta po dveh nizih zaostajali z 0:2. V tretjem so le popravili svoj sprejem, v napadu se je Tončku Šternu pridružil še Jure Okroglič, boljši so bili tudi v bloku, kar jim je prineslo znižanje izida. Toda v četrtem nizu so Italijani preko razigranega Andree Argente, ki je bil z 28 točkami najbolj učinkovit igralec tekme, prišli so zaslužene zmage.

V slovenski vrsti je bil najbolj razpoložen Štern, ki je dosegel 26 točk, Okroglič jih je prispeval 15, Jan Kozamernik 8, Matej Kök 5, Primož Vidmar 5, Jakob Rojnik 2 ter Jernej Vrhunc in Urban Drvarič po 1.

V drugi tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta je Turčija s 3:0 (19, 23, 22) premagala Kanado in bo z Italijani igrala za končno peto mesto. V polfinalu je Argentina s 3:0 (22, 24, 14) premagala Kitajsko, Rusija pa je s 3:1 (23, 21, -18, 21) ugnala Brazilijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.