Šport
57 ogledov

Slovenci za sedmo mesto

Slovenija, SP U-21, odbojka FIVB
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca do 21 let je v razigravanju od petega do osmega mesta na svetovnem prvenstvu v Mehiki izgubila z Italijo, ki je bila boljša s 3:1 (20, 16, -19. 20). Danes, ob 19. uri, se bo v Tijuani v boju za sedmo mesto pomerila še s Kanado.

Izbranci Iztoka Kšele so po dnevu odmora morali še drugič na tem prvenstvu priznati premoč italijanskim vrstnikov, ki so bili boljši od njih že v prvem delu svetovnega prvenstva.

Tudi takrat so Italijani slavili s 3:1, za razliko od prvega dvoboja pa so slovenski odbojkarji v boju za uvrstitev od petega do osmega mesta po dveh nizih zaostajali z 0:2. V tretjem so le popravili svoj sprejem, v napadu se je Tončku Šternu pridružil še Jure Okroglič, boljši so bili tudi v bloku, kar jim je prineslo znižanje izida. Toda v četrtem nizu so Italijani preko razigranega Andree Argente, ki je bil z 28 točkami najbolj učinkovit igralec tekme, prišli so zaslužene zmage.

V slovenski vrsti je bil najbolj razpoložen Štern, ki je dosegel 26 točk, Okroglič jih je prispeval 15, Jan Kozamernik 8, Matej Kök 5, Primož Vidmar 5, Jakob Rojnik 2 ter Jernej Vrhunc in Urban Drvarič po 1.

V drugi tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta je Turčija s 3:0 (19, 23, 22) premagala Kanado in bo z Italijani igrala za končno peto mesto. V polfinalu je Argentina s 3:0 (22, 24, 14) premagala Kitajsko, Rusija pa je s 3:1 (23, 21, -18, 21) ugnala Brazilijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.