Šport
88 ogledov

Še boljši odpor Brazilcem

odbojka Anže Petkovšek
Slovenski odbojkarji so izgubili še drugo prijateljsko tekmo z Brazilijo. Po porazu z 1:3 v prvi tekmi, so tokrat pred praznimi tribunami stoženske dvorane, tekmo so namreč lahko obiskali le novinarji, izbranci Andree Gianija nudili še boljši odpor, saj so klonili šele po petem nizu. Izid je bil 2:3 (-20, -14, 18, 20, -10).

Slovenci, ki so tekmo začeli z isto postavo kot na prvi tekmi, so izgubili prva dva niza, v katerih niso bili blizu presenečenja. Ko pa se je selektor Andrea Gianni odločil, da priložnost ponudi tudi rezervistom (tudi gostujoči selektor Bernardo Rezende je v ekipi opravil kar nekaj sprememb), v igro so vstopili Gregor Ropret, Jan Klobučar, Jan Pokeršnik in Alen Šket, se je igra izboljšala, to pa se je poznalo tudi na rezultatu.

V drugem delu tretjega niza so Slovenci tekmece povsem nadigrali, tudi v četrtem pa so že ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:3, gostom niso pomagale niti menjave, gostitelji so zanesljivo prišli do izenačenja na 2:2. Odločal je tie break, ki so ga bolje pričeli slovenski odbojkarji, ki so po asu Danijela Koncilje povedli s 3:1. Rezende je ob napaki svojih varovancev (4:1) nato takoj zahteval polminutni odmor, ob menjavi strani so domači še vodili z 8:6, toda Brazilci so v nadaljevanju na osmi točki izenačili na 8:8, z odličnimi servisi pa si nato priigrali tudi zmago.

"V prvem delu srečanja fantje niso igrali kot ekipa. Igrali so individualno, kar meni kot trenerju ni všeč. Toda v drugem delu, ko sem v igro poslal igralce s klopi, so le ti igrali zelo dobro, še posebej v obrambi, predvsem pa so igrali kot ekipa. Igra nam je rasla, zmagali smo tretji in nato še četrti niz, imeli pa priložnosti tudi v odločilnem nizu. Igrali smo proti najboljši ekipi na svetu," je tekmecem polaskal Giani.

Rezende mu ni ostal dolžan: "Slovenija je odlično odigrala tretji in četrti niz, predvsem v obrambi. Fantje, ki so prišli v igro s klopi, so pokazali veliko želje in visoko raven igre. Po četrtem nizu smo spoznali, da s takšno igro ne moremo zmagati. Bili smo že v zaostanku tudi v odločilnem nizu, toda po prihodu Brunota in Renana v igro se je tehtnica nagnila na našo stran. Slovenija ima kvalitetno ekipo in mi bomo navijali za vas, da na evropskem prvenstvu naredite odličen rezultat. Želel bi se zahvaliti Odbojkarski zvezi Slovenije in županu mesta Ljubljana za gostoljubje in upam, da se bomo v prihodnosti še vrnili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.