Slovenec napredoval, slovenski trener s točko pri vodilni ekipi La Lige

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Osemnajst klubov v evropski ligi že mirnih pred zadnjim krogom skupinskega dela.
Oglej si celoten članek

Krog pred koncem prvega dela evropske nogometne lige je znanih osemnajst potnikov v šestnajstino finala. To so Braga, Lille, Milan, Villarreal, Antwerpen, Tottenham, Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Leicester City, Arsenal, Hoffenheim, Roma, Slavija Praga, Bayer Leverkusen, Glasgow Rangers, Benfica Lizbona, Granada in PSV Eindhoven.

V teh ekipah je zaenkrat le en slovenski nogometaš, Petar Stojanović v Dinamu. Možnosti za napredovanje ima tudi dunajski Rapid, v katerem službuje Dejan Petrovič. Tokrat so Avstrijci - Petroviča zaradi poškodbe ni bilo v kadru - visoko izgubili pri Arsenalu (1:4), ki bi lahko zmagal še s precej višjo razliko. V zadnjem krogu Rapid v neposrednem dvoboju z Moldejem odločali o drugem mestu. Za Norvežani zaostajajo tri točke, na prvi tekmi pa so izgubili z 0:1.

Foto: Profimedia Emile Smith Rowe

Že pred časom sta brez možnosti za napredovanje ostala Žiga Laci pri grškem AEK in Adam Gnezda Čerin pri Rijeki. Tudi slednja v petem krogu nista nastopila, je pa slovenski strateg pri ekipi iz Reke Simon Rožman prišel do prve točke v sezoni. Pri vodilni ekipi španskega prvenstva Real Sociedadu je remiziral 2:2. Točko gostiteljem je v 79. minuti prinesel Nacho Monreal. Hrvaški nogometni klub se je ves čas skupinskega dela sicer spopadal s številnimi odsotnostmi zaradi koronavirusa.

Video Na 50 metrih je želel podati, a zabil enega golov sezone

Dinamo Zagreb, Stojanović ni igral, je sicer na gostovanju pri Feyenoordu zmagal z 2:0. Bruno Petković je zadel z bele točke v izdihljajih prvega polčasa, Lovro Majer pa v 53. minuti. Dinamo ima po petih tekmah 11 točk in je vodilni v skupini K.

V skupini G je Laci z atenskim AEK gostil Brago in izgubil z 2:4. Laci ni igral za Grke, ki so že pred tem ostali brez možnosti za napredovanje, so se pa Portugalci pridružili Leicestru med 32 najboljšimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.