Šport > Nogomet
169 ogledov

Slovenec napredoval, slovenski trener s točko pri vodilni ekipi La Lige

Simon Rožman Profimedia
Osemnajst klubov v evropski ligi že mirnih pred zadnjim krogom skupinskega dela.

Krog pred koncem prvega dela evropske nogometne lige je znanih osemnajst potnikov v šestnajstino finala. To so Braga, Lille, Milan, Villarreal, Antwerpen, Tottenham, Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Leicester City, Arsenal, Hoffenheim, Roma, Slavija Praga, Bayer Leverkusen, Glasgow Rangers, Benfica Lizbona, Granada in PSV Eindhoven.

V teh ekipah je zaenkrat le en slovenski nogometaš, Petar Stojanović v Dinamu. Možnosti za napredovanje ima tudi dunajski Rapid, v katerem službuje Dejan Petrovič. Tokrat so Avstrijci - Petroviča zaradi poškodbe ni bilo v kadru - visoko izgubili pri Arsenalu (1:4), ki bi lahko zmagal še s precej višjo razliko. V zadnjem krogu Rapid v neposrednem dvoboju z Moldejem odločali o drugem mestu. Za Norvežani zaostajajo tri točke, na prvi tekmi pa so izgubili z 0:1.

Emile Smith Rowe | Avtor: Profimedia Profimedia

Že pred časom sta brez možnosti za napredovanje ostala Žiga Laci pri grškem AEK in Adam Gnezda Čerin pri Rijeki. Tudi slednja v petem krogu nista nastopila, je pa slovenski strateg pri ekipi iz Reke Simon Rožman prišel do prve točke v sezoni. Pri vodilni ekipi španskega prvenstva Real Sociedadu je remiziral 2:2. Točko gostiteljem je v 79. minuti prinesel Nacho Monreal. Hrvaški nogometni klub se je ves čas skupinskega dela sicer spopadal s številnimi odsotnostmi zaradi koronavirusa.

Harry Winks Video Šport Na 50 metrih je želel podati, a zabil enega golov sezone

Dinamo Zagreb, Stojanović ni igral, je sicer na gostovanju pri Feyenoordu zmagal z 2:0. Bruno Petković je zadel z bele točke v izdihljajih prvega polčasa, Lovro Majer pa v 53. minuti. Dinamo ima po petih tekmah 11 točk in je vodilni v skupini K.

V skupini G je Laci z atenskim AEK gostil Brago in izgubil z 2:4. Laci ni igral za Grke, ki so že pred tem ostali brez možnosti za napredovanje, so se pa Portugalci pridružili Leicestru med 32 najboljšimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.