Šport > Nogomet
1406 ogledov

Na 50 metrih je želel podati, a zabil enega golov sezone

Harry Winks Profimedia
Srečen zadetek angleškega vezista.

Tottenham je v Evropski ligi gostil bolgarski klub Ludogorec, Londončani pa so prepričljivo zmagali s 4:0. Za potezo tekme je sicer poskrbel vezist Harry Winks. Ta ni ravno znan po svojih strelskih sposobnostih, na 98 odigranih ligaških tekmah je dosegel le dva zadetka, tokrat pa se je po njegovi potezi mreža vseeno zatresla.

Winks je želel podati do Garetha Bala, a je premočno udaril po okroglem usnu, ki je presenetilo vratarja gostov, ga preletelo in končalo za golovo črto. Anglež je sicer zadel z razdalje 49,1 metra in se s tem uvrstil na tretje mesto lestvice glede na dolžino poti žoge do zadetka odkar natančno merijo ta statistični podatek v Evropski ligi. Daljša dosežka imata od sezone 2009/10 le Jordi Gomez iz PSV in Kemar Roofe iz Standard Liega, zanimivo je, da sta bila oba uspešna pretekli mesec.

"Rad bi dejal, da sem mislil doseči takšen gol, a je šlo za to, da sem preveč udaril po žogi. Imel sem srečo in šla je v gol. Občutek je bil res zelo lep. Nameraval sem podati Garethu, a ga bom vseeno 'vzel'," je dejal strelec zadetka. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice