Šport > Nogomet
473 ogledov

Četa slovenskega trenerja šokirala in se prebila v skupinski del

NK Rijeka Epa
Izjemen uspeh mladega slovenskega trenerja.

Simon Rožman se je z Rijeko uvrstil v skupinski del Evropske lige, čeprav so to pričakovali le redki tudi med najzvestejšimi navijači kluba. Njegova četa je v gosteh z 1:0 premagala favorizirani FC København, ki je v zadnjih letih redno igral v evropskih tekmovanjih, tudi v ligi prvakov.

Edini zadetek na tekmi je po komediji zmešnjav v danski obrambi sicer dosegla kar domača ekipa. Franko Andrijašević je v 20. minuti krenil v protinapad, obkrožali pa so ga številni domači igralci. A dva med njima sta se zapletla na robu kazenskega prostora in padla, Andrijašević je ustrelil in zadel prečko, žoga pa se je odbila od Petra Ankersena, ki je pritekel pred gol, in končala v mreži. Danci kasneje niso uspeli najti poti mimo gostujoće obrambe. Pri Rijeki je celotno tekmo odigral Adam Gnezda Čerin.

Pravo blamažo pa si je privoščil Sporting iz Lizbone, ki je na domači zelenici z 1:4 klonil proti avstrijskemu LASK-u. Andraž Šporar je v igro vstopil v 71. minuti, ko je bil že postavljen končni rezultat.

Dundalk, ki ga je v kvalifikacijah za ligo prvakov s 3:0 izločil slovenski prvak Celje, je bil boljši s 3:1 od predstavnika Ferskih otokov Klasvika, pri slednjem David Škrbec ni igral. Z 0:1 je pred domačimi gledalci klonil Sarajevo, izločil ga je škotski velikan Celtic. Tudi Elvis Džafić ni stopil na zelenico.

Poleg Gnezde Čerina pa se je preboja v skupinski del razveselil Petar Stojanović. Zagrebški Dinamo je doma s 3:1 premagal estonsko Floro. Slovenski reprezentant je odigral celoten dvoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.