Šport > Nogomet
227 ogledov

Proti bivšemu evropskemu prvaku enkrat v polno, dvakrat v vratnico

Mura - PSV Epa
Sloviti PSV izločil Muro iz evropskih tekmovanj.

Nogometaši Mure so v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo doma izgubili proti PSV iz Eindhovna z 1:5 (1:2) in tako končali evropsko sezono.

VsisSlovenski predstavniki so sicer že končali letošnje evropske nastope. Potem ko je Maribor hitro in presenetljivo izpadel proti Colerainu, Olimpija nato proti Zrinjskemu, danes pa še Celje proti Ararat-Armeniji, je Muro, ki je pred tem izločila Nomme Kalju in Aarhus, čakal precej uglednejši tekmec. PSV, evropski prvak iz leta 1988, 24-kratni nizozemski prvak, devetkratni pokalni prvak, zmagovalec pokala Uefa 1978 in približno 30-krat tržno bolj vreden klub kot Mura, je upravičil vlogo favorita in si z učinkovitostjo priigral zadnji krog kvalifikacij, kjer ga čaka Rosenborg.

Potem ko je Mura kar pogumno začela tekmo s slovitimi tekmecem in v 13. minuti prek Tomija Horvata tudi zagrozila, ko je moral Yvon Mvogo posredovati po poskusu z 18 metrov, je v 17. minuti prejela sploh prvi zadetek v novi sezoni. Philipp Max je s prostega strela z desne strani poslal dolgo žogo v kazenski prostor, z glavo jo je narahlo preusmeril Donyell Malen in ugnal Matka Obradovića.

Dušan Stojinović Evropska liga Šport Tekma Celjanov odločena v 111. minuti

Toda Sobočani so hitro odgovorili, Nino Kouter je vztrajno iskal prostor za strel na robu kazenskega prostora, ga tudi dobil s 13 metrov malce z desne in od nasprotne vratnice se je žoga odbila čez golov črto za 1:1.

Tudi po golu so bili podjetnejši domačini, ki so pogumno prihajali pred in v kazenski prostor gostov, a se v 28. minuti spet znašli v zaostanku, potem ko se je žoga za domače nesrečno od Jana Gorenca odbila do Maura Juniorja, ki jo je nato iz bližine pospravil v mrežo.

V 33. minuti je z roba kazenskega prostora previsoko meril Malen, do konca polčasa pa se ob bolj ali manj izenačeni predstavi ni zgodilo nič več razburljivega.

Mura - PSV | Avtor: Epa Epa

Zato pa se je že v uvodnih sekundah drugega polčasa, ko je Luka Bobičanec po Kouterjevi podaji prišel do strela z glavo, Mvogo pa je žogo odbil v vratnico, tako da je ostalo pri 1:2.

Čeprav je bila Mura v teh trenutkih celo boljša, pa je Kouter v 54. minuti naredil napako, njegovo podajo so Nizozemci prestregli, nato pa v ogenj poslali Codyja Gakpoja, ki je prišel sam pred Obradovića in ga premagal za 3:1.

Kouter je imel v 60. minuti novo priložnost, v kazenskem prostoru je prišel do strela, a meril preveč po sredini, natančnejši pa je bil Malen v 65. minuti, ko je dobil žogo za Murino obrambo in malce z leve zadel za 4:1 z diagonalnim strelom.

Na drugi strani je v 67. minuti Horvat zatresel vratnico, tudi v nadaljevanju so se domači trudili vsaj kozmetično popraviti izid, a so ga na koncu gosti v 90. minuti, ko je iz bližine drugič na tekmi zadel Gakpo.

Mura - PSV | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.