Šport > Nogomet
4464 ogledov

S 50 metrov zabil gol sezone ter izzval brutalni masovni pretep (video)

Kemar Roofe Profimedia
V Belgiji smo bili priča enemu najbolj spektakularnih zadetkov letošnje sezone ter neprijetnim scenam po doseženem zadetku.

Evropska liga se je komajda začela, pa morda že imamo zmagovalca v kategoriji najlepši zadetek tekmovanja. Slednji je bil delo Kemarja Roofa, ki je v četrtek zvečer postavil piko na i zmagi svojih Glasgow Rangers z 2:0 v Liegu proti tamkajšnjem Standardu.

Domačini so v zadnji izdihljajih tekme lovili izenačenje, kar pa se jim je maščevalo, ko se je Roofe nekje na svojih dvajsetih metrih dokopal do žoge, preigral skupino nasprotnih igralcev ter s sredine igrišča udaril po golu.

Strel je bil resnično fantastičen, tako da je uspel premagati presenečenega nasprotnega vratarja Arnauda Bodarta ter se zapisati v zgodovino Evropske lige, saj še nihče v tem tekmovanju ni zabil zadetka z oddaljenosti vsaj 50 metrov.

Roofe pa je uspel nenamerno povzročiti tudi veliki incident, saj je ob proslavi zadetka s prsti izoblikoval črki A in L, kar v Belgiji pomeni samo eno... Anderlecht, ki je obenem tudi največji Standardov rival ter klub iz katerega se je pred nekaj meseci Roofe tudi preselil v Glasgow za odškodnino 5 milijonov evrov.

Sodnik je po doseženem zadetku sicer odpiskal konec tekme, a tu se stvar ni zaključila, saj je zaradi Roofovega proslavljanja nastala prava gneča, verbalna razprava pa se je kmalu sprevrgla v fizično.

A vseeno bi bilo za celoten incident nepravično kriviti Roofa, saj je vse skupaj bilo zgolj nesrečen splet okoliščin, da igralce Liega zmotita prav te dve črki. Angleški nogometaš jamajških korenin namreč vsak zadetek proslavlja z omenjenima črkama, ki simbolizirata njegovi hčerki Alarnie in Luno, katerima posveti vsak svoj zadetek.

Kemar Roofe | Avtor: Profimedia Profimedia

Kemar Roofe | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice