Šport > Nogomet
2871 ogledov

Tako je Slovenec na delu na Hrvaškem slavil zgodovinski uspeh

Simon Rožman Parken stadion Reševalni pas/Twitter
Že drugi slovenski trener je enega največjih hrvaških klubov popeljal do velikega uspeha.

Na Reki so pred leti slavili Matjaža Keka, ki je na Kantrido oziroma Rujevico pripeljal naslov državnega prvaka, dve pokalni lovoriki in uvrstitev v skupinski del Lige Evropa.

Z izjemo ligaškega naslova je Simonu Rožmanu že uspelo ponoviti Kekove dosežke. Že res, da je aktualni slovenski selektor beležil odlične rezultate skozi več sezon, toda na Kvarnerju je Rožman trenutno prav tako slavljeno ime.

NK Rijeka Evropska liga Šport Četa slovenskega trenerja šokirala in se prebila v skupinski del

Vrhunec je Rijeka doživela v četrtek zvečer, ko je v gosteh presenetljivo ugnala København (0:1) s pomočjo komičnega avtogola in se prebila v glavni del Lige Evropa.

Rožman je s precej mlado ekipo na Danskem zrežiral zgodovinski uspeh, ki so ga Rečani znali proslaviti že na letališču v prestolnici Hamletove dežele. Skupaj so zapeli in se veselili prihodnjih evropskih izzivov.

V petek je, kljub ukrepom proti širjenju covida-19, okrog 300 navijačev pričakalo klubski avtobus ob prihodu na Rujevico ter z baklami, zastavami in pesmimi pozdravilo uspeh moštva. Igralci se tokrat seveda niso družili s privrženci, vrata avtobusa so ostala zaprta, a Rožman in njegovi varovanci, med katerimi je tudi Slovenec Adam Gnezda Čerin, so bili gotovo razpoloženi vsaj enako prešerno.

Liga Evropa žreb Liga Evropa Šport Izžrebali skupine, Slovenci dobili tekmece

Petkov žreb je Rečanom namenil tri zelo močne in spoštovane ekipe. Baskovski Real Sociedad, italijanski Napoli in nizozemski AZ Alkmaar. Kljub zahtevnosti tekmecev Rožman ni vrgel puške v koruzo.

"Če si v skupini s takšnimi ekipami, potem si pomemben," je po žrebu povedal Rožman. "Mi smo že naredili svoje. To so klubi z velikimi evropskimi izkušnjami, s proračuni težkimi več sto milijonov evrov in s fantastičnimi igralci. Počutim se prekrasno, ker smo našim ljudem, navijačem in klubskim delavcim to omogočili. To bodo tri sijajne tekme na Rujevici. Le nekaj vam lahko zagotovim: predali se ne bomo. Mi smo Rijeka!" je zanosno dejal Rožman.

Skupinski del Lige Evropa se bo začel 22. oktobra, končal pa 10. decembra. Šestnajstina finala bo 18. in 25. februarja, osmina finala 11. in 18. marca, četrtfinale 8. in 15. aprila, polfinale 29. aprila in 6. maja, finale pa bo 26. maja v Gdansku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice