Slovenec v 98. minuti odločil incidenten jadranski derbi

Foto: 24sata
Foto: 24sata
V 16. kolu najmočnejše hrvaške nogometne lige je bilo zelo pestro.
Oglej si celoten članek

Na Rujevici je Rijeka pričakala splitski Hajduk in po napetem ter z navijaškimi izgredi zaznamovanem obračunu vpisala poraz (2:3) po zaslugi zadetka Jana Mlakarja.

Slovenski napadalec je v igro vstopil v 80. minuti ob zaostanku Hajduka z 2:1, v 98. minuti pa po podaji Marina Ljubičića z glavo matiral vratarja Rijeke in zagotovil tri točke. Mlakar je ob zmagovitem strelu staknil tudi udarec v glavo, a ga je zaradi srečnega razpleta gotovo lažje prebolel. Oba predhodna zadetka za Dalmatince je zabil Marko Livaja. 

Srečanje je bilo sicer, kot je v navadi za obračune Rijeke in Hajduka, zelo čustveno in živčno. Že na začetku so navijači gostov ob prihodu na tribuno odvrgli dve bakli: eno na zelenico, drugo med domače pristaše. Ti so se takoj odzvali na provokacijo, a do spopada ni prišlo.

Ob koncu prvega polčasa je Livaja prinesel vodstvo Hajduku in z izzivalno gesto stekel proti najbolj zvestim navijačem Rijeke, ti so mu vrnili z metanjem plastenk in drugih predmetov.

Na "jadranskem derbiju" se je zbralo okrog 7.000 gledalcev. 

Eden od privržencev moštva z obale Kvarnerja je celo preskočil ograjo in skušal obračunati z enim od gostujočih nogometašev, načrt so mu to preprečili varnostniki.

Foto: 24sata Rijeka Hajduk Split Rujevica

Serie A Handanovićev Inter "razdevičil" Napoli, dirka treh konjev

Na vrhu 1. HNL je Osijek, ima 31 točk. Eno manj ima drugouvrščena Rijeka. Tretji je Dinamo Zagreb, ima 28 točk ob odigrani tekmi manj. Hajduk je ostal četrti, na računu ima 27 točk.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.