Slovenija igrala le prvih deset minut

Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Vid Kavtičnik Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Gorazd Škof Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Veselin Vujović Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Veselin Vujović Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Gorazd Škof Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Uroš Zorman Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Uroš Zorman Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, David Miklavčič Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija, Matej Gaber Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija Foto: EPA rokomet, EP, Slovenija, Nemčija
Slovenski rokometaši bi morali za preboj v drugi del evropskega prvenstva premagati Nemčijo. Bili so daleč od uspeha, Nemci so tekmo dobili s 25:21. Slovenija je že zaključila z nastopi na Poljskem.
Oglej si celoten članek

Slovenija bi v primeru zmage nad Nemčijo in Španije nad Švedsko v drugi del celo prenesla tri točke, a je bila večino tekme zelo daleč od takšnega scenarija. Obračun zadnjega kroga v skupini C je bil sicer ponovitev finala izpred 12 let, ko je slovenska reprezentanca na domačih tleh zabeležila enega največjih uspehov ekipnega športa in osvojila srebrno kolajno, potem ko je v finalu morala priznati premoč Nemčiji.

Nemški reprezentanti so tokrat povedli z 2:1, a je zelo solidno v vratih tekmo začel Gorazd Škof, po dveh uspešno izvedenih sedemmetrovkah Dragana Gajića in zadetku Sebastiana Skubeta pa je Slovenija ob koncu desete minute vodila s 5:2. Izbranci Veselina Vujovića so imeli nato tudi napad za višjo prednost, a se je v nemških vratih nekajkrat izkazal tudi Andreas Wolff, Nemcem pa je v 16. minuti najprej uspelo izenačiti na 5:5, nato pa so tudi povedli. Sledila je slovenska minuta odmora.

Tudi ta ni veliko pomagala, na začetku 20. minute so slovenski tekmeci povedli z 8:6. Vid Kavtičnik in Uroš Zorman sta poskrbela za izenačenje na osem, Gašper Marguč pa je ob igralcu manj zadel iz sedemmetrovke za 9:9. A po dveh izgubljenih žogah Zormana in prekršku Skubeta v napadu, so Nemci povedli z 12:9, nato pa so slovenski rokometaši izgubili še žogo ob igralcu več. Sledila je uspešna obramba, v zadnji sekundi prvega polčasa pa je Matej Gaber zadel za 10:12.

V 34. minuti so Nemci prvič povedli s štirimi zadetki razlike (14:10). Slovenci bi se ob odličnih obrambah Škofa pravzaprav morali približati, a so storili preveč tehničnih napak, Blaž Blagotinšek pa je v 40. minuti s šestih metrov zadel vratnico pri rezultatu 12:15. Razlika treh do štirih zadetkov je na semaforju ostajala tudi v naslednjih minutah, v 49. minuti pa je prvič znašala pet golov.

Tudi z igralcem več so bili Slovenci brez ideje v napadu, žoga je le krožila, pravega strela na Wolffova vrata pa ni bilo. Vujović je pri rezultatu 16:21 še enrat poizkusil z minuto odmora. "Če ne verjamete, je konec. Odigrajte vsaj osem minut brez straha in ne v krču. Premagujejo nas rutinsko. Bodite agresivni, tvegajte," je med drugim dejal, pred svojim golom pa so Slovenci poizkusili tudi z obrambo 4-2.

A nič ni pomagalo, v 54. minuti je Slovenija izgubljala s 17:22, hkrati pa je imela še igralca manj. Po novi izgubljeni žogi v napadu si je prislužila še eno izključitev in izgubljena je bila še zadnja možnost za preobrat.

V slovenski reprezentanci je bil v napadu učinkovit le Kavtičnik s šestimi goli, pohvale pa si za predstavo v golu zasluži še Škof. Slovenija je na Poljskem zasedla 14. mesto in dosegla svojo najslabšo uvrstitev na svojih dosedanjih desetih evropskih prvenstvih.

EP, skupina C, 3. kolo:

Slovenija : Nemčija  21:25 (10:12)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:49 20. Januar 2016.

    Spet ista pesem, ko je treba stisnt, pa ne gre

  • 18:00 20. Januar 2016.

    foteljaš Zorman, ne vem, kaj delaš zraven na EP !!!<br />,

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.