Slovenka bruhala med dvobojem, a na koncu zmagala

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Mlada slovenska teniška igralka je z uvrstitvijo v tretji krog OP Avstralije dosegla svoj največji uspeh na turnirjih za grand slam. A pot do tja ni bila lahka.
Oglej si celoten članek

Kaja Juvan, 104. igralka sveta, je v drugem krogu OP Avstralije po dveh urah in 40 minutah garanja izločila Egipčanko Mayar Sherif s 3:6, 7:6(2), 6:3. Maratonski dvoboj je terjal visok davek, saj sta bili obe igralki ob koncu popolnoma izmučeni.

Dvajsetletni Slovenki je za nameček še ponagajala slabost, zaradi česar je morala večkrat bruhati v vedro bo njenem sedišču.

OP Avstralije Dvajsetletna Slovenka prvič v tretjem krogu

Kljub slabemu počutju se Juvanova ni predala, za vztrajnost pa je bila nagrajena s prvo uvrstitvijo v tretji krog katerega od štirih najvejčjih turnirjev. Povsem izmučena je po zadnji odigrani točki padla na kolena.

Za preboj v osmino finala se bo obetavna Slovenka pomerila z Američanko Jennifer Brady, 22. igralko sveta in nekdanjo polfinalistko turnirja v Melbournu (2019).

Besedna vojna Đoković ima počasi dovolj: "Lahko preberete, a ne bom odgovoril"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.