Slovenke proti rokometni velesili za prvo mesto v skupini

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenske rokometašice se bodo v zadnji tekmi skupinskega dela SP 2023 pomerile s Francozinjami.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska rokometna reprezentanca si je po zmagah nad Islandijo in Angolo že zagotovila nastop v drugem delu svetovnega prvenstva na Danskem, Norveškem in Švedskem. Danes jo ob 21. uri v Stavangerju čaka še zadnja tekma v skupinskem delu tekmovanja, pomerila se bo z izjemno močno Francijo.

Slovenske rokometašice so na velikih tekmovanjih znale presenetiti dvakratne svetovne in zadnje olimpijske prvakinje iz Francije. Nazadnje pred šestimi leti na SP v Nemčiji, ko so v Trierju zmagale s 24:23.

Zadnje tri medsebojne tekme so se končale z zanesljivimi zmagami Francije. Na mundialu v Španiji 2021 je Slovenija izgubila z 18:29, enaki usodi je doživela na evropskih prvenstvih v Franciji 2018 in na Danskem 2020, ko je klonila z 21:30 in 17:27.

Foto: Epa slovenke rokomet rokometašice

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića bodo v drugi del tekmovanja zagotovo prenesle dve točki, v primeru neodločenega izida proti Francozinjam tri, v primeru zmage pa kar štiri točke. V tem primeru bi se močno približale uvrstitvi na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu.

Slovenijo v drugem delu tekmovanja med 6. in 10. decembrom v Trondheimu čakajo tekme proti Norveški, Južni Koreji in Avstriji.

V skupini C se je že končal skupinski del, Norveška v drugi del prenaša štiri, Avstrije dve, Južna Koreja pa nobene točke.

SP v rokometu Slovenke po dveh tekmah že napredovale SP v rokometu Slovenke z dobro končnico do uvodne zmage

- skupina D (Stavanger):
LESTVICA
1. Slovenija          2  2  0  0  60:48   4
2. Francija           2  2  0  0  61:51   4
3. Angola             2  0  0  2  53:60   0
4. Islandija          2  0  0  2  46:61   0

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.