Šport
187 ogledov

Slovenke proti rokometni velesili za prvo mesto v skupini

slovenke rokomet rokometašice Epa
Slovenske rokometašice se bodo v zadnji tekmi skupinskega dela SP 2023 pomerile s Francozinjami.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca si je po zmagah nad Islandijo in Angolo že zagotovila nastop v drugem delu svetovnega prvenstva na Danskem, Norveškem in Švedskem. Danes jo ob 21. uri v Stavangerju čaka še zadnja tekma v skupinskem delu tekmovanja, pomerila se bo z izjemno močno Francijo.

Slovenske rokometašice so na velikih tekmovanjih znale presenetiti dvakratne svetovne in zadnje olimpijske prvakinje iz Francije. Nazadnje pred šestimi leti na SP v Nemčiji, ko so v Trierju zmagale s 24:23.

Zadnje tri medsebojne tekme so se končale z zanesljivimi zmagami Francije. Na mundialu v Španiji 2021 je Slovenija izgubila z 18:29, enaki usodi je doživela na evropskih prvenstvih v Franciji 2018 in na Danskem 2020, ko je klonila z 21:30 in 17:27.

slovenke rokomet rokometašice | Avtor: Epa Epa

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića bodo v drugi del tekmovanja zagotovo prenesle dve točki, v primeru neodločenega izida proti Francozinjam tri, v primeru zmage pa kar štiri točke. V tem primeru bi se močno približale uvrstitvi na enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu.

Slovenijo v drugem delu tekmovanja med 6. in 10. decembrom v Trondheimu čakajo tekme proti Norveški, Južni Koreji in Avstriji.

V skupini C se je že končal skupinski del, Norveška v drugi del prenaša štiri, Avstrije dve, Južna Koreja pa nobene točke.

Alja Varagić SP v rokometu Šport Slovenke po dveh tekmah že napredovale Nataša Ljepoja SP v rokometu Šport Slovenke z dobro končnico do uvodne zmage
- skupina D (Stavanger):
LESTVICA
1. Slovenija          2  2  0  0  60:48   4
2. Francija           2  2  0  0  61:51   4
3. Angola             2  0  0  2  53:60   0
4. Islandija          2  0  0  2  46:61   0

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.