Šport
456 ogledov

Slovenke z dobro končnico do uvodne zmage

Nataša Ljepoja Profimedia
Slovenske rokometašice do prvega para točk v Stavangerju.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v uvodnem krogu svetovnega prvenstva na Danskem, Norveškem in Švedskem v Stavangerju premagala Islandijo s 30:24 (16:13).

Slovenske rokometašice so v norveškem Stavangerju osvojile prvi par točk, z igro pa niso navdušile. Po udarnem uvodu in vodstvu s sedmimi goli so v nadaljevanju prikazale dokaj medlo igro, Islandke so se jim sredi drugega polčasa povsem približale.

Slovenke so na Norveško sicer pripotovale oslabljene, manjkata prvokategornici Elizabeth Omoregie in Nina Zulić, pod velikim vprašajem pa je tudi nastop poškodovane prve zvezdnice Ane Gros. Po dnevu premora jih zdaj v soboto najprej čakajo afriške prvakinje iz Angole, v ponedeljek pa še zadnje olimpijske prvakinje iz Francije.

Slovenske rokometašice so najlepši obraz prikazale v uvodu tekme. Kljub nekaterim osnovnošolskim napakam je bila njihova obramba na zadovoljivo visoki ravni, po zaslugi agresivne igre so že v sedmi minuti povedle za štiri gole (5:1).

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so po lepi uvodni prednosti zaigrale nekoliko ležerno, kar so njihove tekmice iz dežele gejzirjev nemudoma izkoristile in dve minuti kasneje prepolovile zaostanek (5:3). Slovenke so takoj uredile svoje vrste ter po delnem izidu 3:0 in vodstvu z 8:3 strokovno klop tekmic v 10. minuti prisilile v prvo minuto odmora.

Po vodstvu z 11:4 jim je povsem padla zbranost, njihov desetminutni strelski post med 13. in 23. minuto ter delni izid 0:3 pa ni imel "resnih posledic", Islandke so se jim približale 'le' na štiri gole zaostanka (11:7).

Slovenske rokometašice tudi po Adžićevi minuti odmora niso našle rdeče niti v svoji igri, Islandke pa so ob polčasu zaostajale le še tri gole (16:13).

Tjaša Stanko | Avtor: Profimedia Profimedia

V drugi polovici tekme se je nadaljevala slaba predstava Slovenk, v njihovi igri je kapljalo in curljalo na vse strani. V 40. minuti so se jim Islandke približale na dva gola (20:18), štiri minute kasneje - po izključitvi Valentine Klemenčič - pa so jim povsem zadihale za ovratnik (20:19).

Adžićeve varovanke v prelomnih trenutkih dvoboja niso blestele, a so le osvojile načrtovani točki. Odločili so občasni "prebliski" slovenskih rokometašic, predvsem vratarke Maje Vojnovič in krožne napadalke Nataše Ljepoje, po njihovem vodstvu s 27:22 v 56. minuti pa je bilo že jasno, da bodo zmagale.

V slovenski reprezentanci je bila na najbolj učinkovita Ljepoja, ki je z osmih strelov dosegla osem golov. Tjaša Stanko je dosegla šest, Tamara Mavsar pa pet zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice