Šport
416 ogledov

Tako se je končala druga tekma s Srbi

rokometna reprezentanca Twitter Rokometna zveza SLO
Slovenski rokometaši v Kočevju remizirali s Srbi.

Izbranci selektorja Uroša Zormana so se po sobotni zmagi v Črnomlju s 30:26 tokrat v Kočevju s Srbi razšli z nedoločenim izidom 28:28. Po tej tekmi se je končal tudi prvi sklop priprav za nastop na evropskem prvenstvu med 10. in 28. januarjem 2024 v Nemčiji.

Slovenska izbrana vrsta se bo znova zbrala po božiču. Pred odhodom v Berlin, kjer jo v skupinskem delu čakajo tekme s Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško, se bo konec decembra v Slovenj Gradcu pomerila z Avstrijo, tik pred odhodom v Nemčijo pa jo v Poreču čakata še pripravljalni tekmi s Črno goro in Hrvaško.

Zorman je v primerjavi s sobotno tekmo v Beli krajini tokrat malce premešal igralski kader, tako da so na tribuni ostali Borut Mačkovšek, Jure Dolenec in Miha Zarabec, priložnost za dokazovanje pa so dobili Tadej Mazej, Peter Šiško in Miljan Vujović.

V Kočevju se je od prve do zadnje minute iskrilo na vse strani, v izenačeni predstavi pa se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran. V prvi polovici tekme je bila rahla pobuda na strani Srbov, ki so se na veliki odmor odpravili z dvema goloma prednosti (12:10), a so Slovenci v začetku drugega polčasa primanjkljaj v zadetkih hitro nevtralizirali in povedli z 19:16.

V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsako žogo, napeto je bilo do zadnjega zvoka sirene. V zadnji minuti se je zmaga najprej nasmihala Srbom, ki so po golu Bogdana Radivojevića povedli z 28:27, izenačujoči gol pa je deset sekund pred koncem po "cepelinu" Nejca Cehteta dosegel Nik Henigman.

"Moji varovanci so v prvem delu priprav za evropsko prvenstvo pokazali veliko željo po dokazovanju. V Črnomlju in Kočevju je bilo nekaj nihanj v naši igri, kar je povsem razumljivo, a najbolj pomembno je, da je na vsaki naši reprezentančni akciji viden napredek. Tudi v tem sklopu priprav smo naredili korak naprej," je po enotedenski akciji dejal selektor Zorman.

V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Gašper Marguč in Nejc Cehte, oba sta dosegla po štiri gole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice