Slovenki dvoletna prepoved nastopanja

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je sinoči objavila odločitev v primeru slovenske gorske kolesarke Blaže Klemenčič.
Oglej si celoten članek

Po vnovičnem pregledu dopinškega vzorca, ki so ji ga odvzeli 27. marca 2012, so potrdili jemanje eritropoetina in jo kaznovali z dvoletno prepovedjo nastopanja.

Vsi rezultati Blaže Klemenčič med 27. marcem 2012 in 31. decembrom 2012 so izbrisani, medtem ko ostali ostanejo, še piše na spletni strani Ucija.

Uci je septembra lani objavil prepoved nastopanja za Klemenčičevo, od takrat pa dobitnica srebra in brona na evropskem prvenstvu 2014 in 2015 ni smela tekmovati.

"Kolesarska zveza Slovenije zagovarja ničelno toleranco do kakršnegakoli dopinga. Pa naj bo to Blaža ali kdo drug. Žal nam je, da se je to zgodilo. Spoštujemo vse organe in njihove odločitve. Trudimo se, da bi bilo tega čim manj. Sestali smo se s Slovensko antidoping organizacijo in se odločili za nadaljnje preventivne korake, to so protidopinške konference. Nadaljevali bomo s preventivo," je odločitev Ucija pokomentiral predsednik KZS Tomaž Grm.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.