Slovenki solidni, o zlatu odločali zadnji metri

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski tekmovalki odlični v ekipnem sprintu.
Oglej si celoten članek

Ameriški smučarski tekačici Kikkan Randall in Jessica Diggins sta na olimpijskih igrah v Pyeongchangu zmagovalki ekipnega sprinta v prosti tehniki. Drugo mesto sta osvojili Švedinji Charlotte Kalla in Stina Nilsson, bron pa Norvežanki Maiken Caspersen Falla in Marit Bjoergen. Slovenki Alenka Čebašek in Anamarija Lampič sta zasedli šesto mesto.

Randallova in Digginsova sta reprezentanci ZDA pritekli prvo tekaško zlato olimpijskih iger. Švedinji sta zaostali 19 stotink sekunde, Norvežanki na tretjem mestu pa 2,97 sekunde. Bjoergnova je z novo kolajno dosegla nov rekord zimskih olimpijskih iger, saj se je v zgodovino vpisala s 14. olimpijskim odličjem v karieri. Sedemintridesetletnica je obenem premagala rojaka Oleja Einarja Bjoerndalna, s katerim si je doslej delila vrh s 13 kolajnami.

Ekipni sprint Klaebo tretjič zlat

Slovenski tekačici Lampičeva in Čebaškova sta se izvrstno odrezali in s šestim mestom dosegli najboljšo slovensko uvrstitev na OI v tej disciplini doslej.

Šesto mesto je bila realna uvrstitev v slogu sezone, so poudarili tekačici in trener Stefano Saracco po koncu tekme. Morda bi bilo dosegljivo tudi peto, če ne bi imela Lampičeva smole že v prvi izmeni, ko je na vzponu padla in izgubila nekaj mest. Povsem na vrh pa v ostri konkurenci, kjer so bile razred zase Američanke, Švedinje in Norvežanke, ne bi mogli.

"Seveda sem zadovoljna. Dobro sva 'odleteli', zelo sva zadovoljni, to je lep uspeh tudi za našo majhno ekipo, majhno Slovenijo in za naš servis. Igre lahko zapuščamo res zadovoljni," je dejala Alenka Čebašek. "Po takem začetku sezone, ko sem bila na tleh in nisem vedela, kako naj se poberem, je bil to kar velik preskok, ki ga nisem niti pričakovala," je našla še dodatno spodbudo na olimpijskih igrah.

"Najbolj sem ponosna na desetkilometrsko preizkušnjo, pa tudi štafeto in polfinale, da smo kot ekipa pokazali, da se lahko izkažemo. Od sprinta pa sem pričakovala več, vsaj glede na to, kako sem se prej počutila. Sem pa vesela, da me to ni potrlo, in sem še naprej kazala dobre rezultate," pa je črto pod vse nastope na igrah potegnila Čebaškova.

Ženski ekipni sprint (6 x 1,25 km):

1. Kikkan Randall/Jessica Diggins (ZDA) 15:56,47
2. Charlotte Kalla/Stina Nilsson (Šve) +0,19
3. Marit Bjoergen/Maiken Caspersen Falla (Nor) 2,97
4. Nadine Fähndrich/Laurien van der Graaff (Švi) 21,32
5. Mari Laukkanen/Krista Parmakoski (Fin) 22,71
6. Alenka Čebašek/Anamarija Lampič (Slo) 31,77
7. Justyna Kowalczyk/Sylwia Jaskowiec (Pol) 36,01
8. Aurore Jean/Coraline Thomas Hugue (Fra) 36,02
9. Natalija Neprjajeva/Julija Belorukova (ROŠ) 45,29
10. Nicole Fessel/Sandra Ringwald (Nem) 1:10,10
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.