Slovenki znova razred zase, navdušila tudi Nika Prevc!

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tudi v Courchevelu dvojna slovenska zmaga.
Oglej si celoten članek

Tudi tretja tekma poletne velike nagrade smučark skakalk v francoskem Cuorchevelu se je končala s slovensko zmago, drugič z dvojno. Še drugič je bila najboljša Urša Bogataj, drugo mesto pa je zasedla Nika Križnar, zmagovalka druge tekme sezone.

V nekoliko okrnjeni konkurenci, na tekmi ni bilo največje konkurentke slovenskim junakinjam olimpijskih iger v Pekingu, Avstrijke Marite Kramer, je slovenski uspeh dopolnila Nika Prevc, ki je zasedla četrto mesto, med Slovenke se je vrinila Francozinja Julia Clair.

"Naravni talent" Nika Prevc pokazala še en svoj velik talent in navdušila sotekmovalke

Bogatejeva je bila najboljša v obeh serijah, Križnarjeva je bila obakrat druga, na koncu ju je ločilo skoraj 20 točk, Prevčeva pa se je s tretjim dosežkom druge serije na četrto prebila s šestega mesta. Katra Komar se je uvrstila na 18. mesto.

Pred zadnjima dvema tekmama - naslednja bo septembra v romunskem Rasnovu, ima vodilna Bogatajeva v skupnem seštevku 280 točk, Križnarjeva na drugem mestu jih ima 240, na tretjem mestu je s 155 točkami Francozinja Josephine Pagnier. Prevčeva je 13. (50), Taja Bodlaj 14. (48.), Komarjeva pa 15. (41).

Video Tako bo izgledala Planica: Najlepše prizorišče v zgodovini

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.