Šport > Zimski športi
5735 ogledov

Slovenki znova razred zase, navdušila tudi Nika Prevc!

Urša Bogataj Nika Križnar Reševalni pas/Twitter
Tudi v Courchevelu dvojna slovenska zmaga.

Tudi tretja tekma poletne velike nagrade smučark skakalk v francoskem Cuorchevelu se je končala s slovensko zmago, drugič z dvojno. Še drugič je bila najboljša Urša Bogataj, drugo mesto pa je zasedla Nika Križnar, zmagovalka druge tekme sezone.

V nekoliko okrnjeni konkurenci, na tekmi ni bilo največje konkurentke slovenskim junakinjam olimpijskih iger v Pekingu, Avstrijke Marite Kramer, je slovenski uspeh dopolnila Nika Prevc, ki je zasedla četrto mesto, med Slovenke se je vrinila Francozinja Julia Clair.

Nika Prevc "Naravni talent" Šport Nika Prevc pokazala še en svoj velik talent in navdušila sotekmovalke

Bogatejeva je bila najboljša v obeh serijah, Križnarjeva je bila obakrat druga, na koncu ju je ločilo skoraj 20 točk, Prevčeva pa se je s tretjim dosežkom druge serije na četrto prebila s šestega mesta. Katra Komar se je uvrstila na 18. mesto.

Pred zadnjima dvema tekmama - naslednja bo septembra v romunskem Rasnovu, ima vodilna Bogatajeva v skupnem seštevku 280 točk, Križnarjeva na drugem mestu jih ima 240, na tretjem mestu je s 155 točkami Francozinja Josephine Pagnier. Prevčeva je 13. (50), Taja Bodlaj 14. (48.), Komarjeva pa 15. (41).

SP Planica 2023 Video Šport Tako bo izgledala Planica: Najlepše prizorišče v zgodovini
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice