Šport > Zimski športi
6547 ogledov

Skakalni as: "Nihče nas ni vprašal za mnenje, to mi gre na živce"

Markus Eisenbichler Epa
Nemški smučarski skakalec ni pristaš napovedanih sprememb v svetovnem pokalu.

Smučarski skakalci se bodo na uvodnih tekmah nove sezone svetovnega pokala v poljski Wisli prvič v zgodovini merili na ledeni smučini in plastičnem doskočišču. 

Gre za še enega v vrsti ukrepov, s katerimi poskuša vodstvo tekmovanja kljubovati naraščajočemu vplivu podbnebnih sprememb in smučarske skoke približati državam, kjer organizacija tekem v tradicionalnih pogojih ni izvedljiva.

Medtem ko prvi mož smučarskih skokov Sandro Pertille že načrtuje nove spremembe po vzoru profesionalnega tenisa, pa vsi le niso tako navdušeni nad predvidenimi novostmi. 

skakalnica zaletna steza doskočišče Orje ledino Šport Prvi mož skokov spet presenetil, načrtuje nove spremembe

Med kritiki sprememb je nekdanji svetovni prvak Nemec Markus Eisenbichler, ki meni, da bi se moralo vodstvo tekmovanja glede uvedbe tako radikalnih inovacij posvetovati s tekmovalci, česar pa za zdaj (še) niso storili.

"To mi gre malo na živce, vendar sem se sprijaznil. Če nogometaši pozimi morajo igrati v Katarju, potem naj imajo to možnost. Mi smo očitno premajhni, da bi se lahko prilagodili. Osredotočen sem nase in na dobre skoke," je v pogovoru z nemškimi mediji dejal Eisenbichler.

FIS logo logotip Pritožba Šport Fis pod plazom kritik, Švicarji govorijo o "Muppet-šovu", Nemci o farsi

Markus Eisenbichler | Avtor: Epa Epa
"Situacija nikakor ni idealna, žal je tako. Smučarski skoki so zimski šport, zato bi morali tekmovati tam, kjer je dovolj snega. Tako so se odločili, nas ni nihče vprašal za mnenje. Škoda se mi zdi, da skakalci nimamo več besede pri takšnih odločitvah. Prisotna je tudi politika. Ure in ure bi lahko razpredal o tem, vendar tega ne bom počel, ker bi porabil preveč energije," je dodal Nemec.

Dotaknil se je tudi izzivov, s katerimi se sooča podmladek nemških smučarskih skokov. "Situacija ni slaba, a tudi rožnata ne. Mladim poskušamo premagati pri preboju, vendar je pred nami še veliko dela. Samo upamo lahko, da bodo skakalci v članski ekipi vztrajali še nekaj let. Dobro je, da se končno premikajo stvari v Berchtesgadnu. Ruhpolding je bil včasih pomembno središče, zdaj se tam nič ne dogaja. Kar zadeva skakalnice v Nemčiji, je trenutna slika precej klavrna. V Oberstdorfu, Hinterzartnu in Garmischu trenutno ni možno skakati. Ekipa lahko gre trenirat v tujino, medtem ko so mladi v nezavidljivem položaju," je pojasnil Eisenbichler.

Nika Prevc Grand Prix Šport Nika Prevc na prisilnem dopustu

skakalnica zaletna steza doskočišče | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice