Slovenska skakalka potihem končala kariero

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanja mladinska svetovna prvakinja je tekmovalne smuči postavila v kot.
Oglej si celoten članek

Obetavna slovenska smučarska skakalka Jerneja Brecl (21) je, kot kaže, brez kakšnega posebnega pompa končala svojo kariero. Novico je v pogovoru za Sportal potrdil glavni trener ženske reprezentance Zoran Zupančič.

Slovenski strokovnjak je bil glede Breclove dokaj redkobeseden, povedal je le, da se je "odločila končati kariero v smučarskih skokih."

Foto: Instagram Jerneja Brecl

Breclova se je na svoji športni poti proslavila v mladinski konkurenci. Največji uspeh je dosegla leta 2018 z ekipno zmago na mladinskem svetovnem prvenstvu v švicarskem Kanderstegu.

Skupno je na mladinskih SP osvojila kar šest odličij, poleg omenjenega zlata ima v moštveni konkurenci še eno srebro (Oberwiesenthal 2020) in bron (Lahti 2021). S srebrom (Park City 2017) in bronom se je okitila tudi na tekmi mešanih ekip (Oberwiesenthal 2020), edino posamično odličje na tej ravni tekmovanja pa je osvojila s tretjim mestom leta 2021 v Lahtiju.

Neuničljiv Neverjetno, kaj načrtuje Kasai: "To je moj glavni cilj"

Breclova je bila ob koncu sezone 2020/2021 vpletena v medijsko odmeven spor s trenerjem Zupančičem zaradi njene enostranske odločitve o neudeležbi na zaključku sezone svetovnega pokala v Rusiji. Več o tem TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:18 15. Oktober 2022.

    Da ni mogoče kakšen Tonačev sindrom zraven ?

  • 13:58 15. Oktober 2022.

    Jerneja se je odločila tako kot se je in prav je tako ,da ne postane predmet trgovanja. Jerneja vse dobro …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.