Šport > Zimski športi
7294 ogledov

Naš trener ostro napadel Slovenko zaradi njene odločitve

Jerneja Brecl Profimedia Jerneja Brecl.
Slovenska ženska skakalna reprezentanca želi v slogu zaključiti sezono. A brez težav ne gre.

Svetovni pokal za skakalke se bo sklenil v Rusiji, kjer bo reprezentanca Slovenije lovila zmago v Pokalu narodov, Nika Križnar pa veliki kristalni globus.

A pred sklepno postajo letošnjega tekmovalnega obdobja je v slovenski ekipi prišlo do nesoglasij. Jerneja Brecl namreč ni želela odpotovati v največjo državo na svetu.

"To je bila samovoljna odločitev tekmovalke, ki ji očitno ni do tega, da bi nam pomagala k zmagi v Pokalu narodov. Morda jo je k tej odločitvi tudi kdo nagovoril, vendar o tem ne bom ugibal, razloga zanjo pa ne poznam. Z njo se bo zdaj pozabaval naš odbor za skoke, ki bo tudi odločil o morebitnih sankcijah," je za EkipoSN povedal glavni trener ekipe Zoran Zupančič (na spodnji fotografiji).

Zoran Zupančič | Avtor: Profimedia Profimedia

Damjan Fras (skrajno levo) se danes ne bi spustil po planiški velikanki. (Foto: Magazin Tako uspešen posel ima danes bivši skakalec Damjan Fras!

Dan kasneje se je Breclova odzvala in za omenjeni medij predstavila svojo plat medalje. "V Rusijo ne potujem zaradi velikega števila okužb s covidom-19 v Oberstdorfu, poleg tega pa se po svetovnem prvenstvu ne počutim dovolj dobro pripravljena," je pojasnila 19-letna Štajerka. 

"Svojo odločitev sem Zoranu sporočila že prejšnji teden. Nad njo sicer ni bil preveč navdušen, a jo je vseeno upošteval in me zamenjal z drugo tekmovalko," je povedala Breclova in dodala: "Da ne grem v Rusijo, je povsem moja odločitev. Seveda bi rada pomagala ekipi, Zoranovega odgovora pa ne bom komentirala."

V Nižnem Tagilu bodo v petek na sporedu kvalifikacije, v soboto in nedeljo pa se bosta predvidoma odvili posamični tekmi.

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 09:50 19.marec 2021.

    hm jest nič ne vem, samo slišal sem.. ko je trener bil pozitiven in ogrozil tekmovalke in ekipo in s tem njihove možnosti po uspehih pa ... bilo pa prošlo.. če bi mlada dama rekla na glas mislim da sem ...prikaži več bila v pozitibnem kontaktu , bi lahko celo ekipo zjebala, tako pa gre v miru na svoje in pusti ostalim da lahko dosežejo kar lahko. kot sem dejal, jest nič ne vem, samo slišal sem.. pa glejte kaj dogaja da boste vse zvedl.

  • leonardo 14:22 18.marec 2021.

    Kaj pa če bi še ostale rekle, da ne grejo v Rusijo? Če je v slovenski reprezentanci se pač mora prilagoditi programu ali pa naj gre. Na muhah enega samega človeka je prav malo ležečega. Kaj pa se bo naslednjič ...prikaži več spomnila? Trener pa na kolena, a ne?

  • marialorca 13:11 18.marec 2021.

    Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar .... SLOVENSKA EKIPA ..... Zakaj se zdaj okoli Jerneje dela "javni škandal"? Deklica je pravočasno povedala, da ne želi v Rusijo, da ni dovolj pripravljena za pomoč ekipi. Bi gospod trener ...prikaži večr lahko bil bolj konkreten pri razlagi svojega "ostrega napada"? Mu je morda klofuto primazala, ko jo je pobožal po roki in zašepetal: "Saj boš, Jerneja, saj boš. Ampak, ne morem ti obljubiti nastop na ekipni tekmi."

Sorodne novice